Kabeh wong bisa duwe Home Smart. Iki minangka ide ing SmartMe lan kita bakal nempuh. Nanging, saben wong diwiwiti ing sawetara wektu lan kudu ngerteni apa Zigbee, kenapa Wifi penting ing piranti lan kabeh gateway bluetooth iki prihatin. Ing pandhuan iki, sampeyan bakal sinau apa tegese telung konsep dhasar saka jagad Xiaomi Home.

Artikel iki ditulis sawetara wulan kepungkur, nanging kita mutusake kanthi kuat sumilir. Jantung ekosistem Home Xiaomi yaiku aplikasi Mi Home. Mangkene, sampeyan nambah piranti liyane lan mbangun omah sing cerdas kanthi dhasar. Sing penting kudu mbudidaya yaiku masalah wilayah kasebut. Sampeyan bisa tuku piranti lan sensor gerakan saka wilayah China utawa wilayah Eropa. Tanpa aplikasi sing diowahi utawa diklon, sampeyan ora bakal nambah kabeh ing aplikasi omah sing cerdas. Dadi sampeyan kudu nyetel wilayah kasebut kanthi becik. Kita wis nulis babagan iki guide.

Sawetara informasi babagan Xiaomi Ngarep produk

Sawise kita duwe aplikasi sing wis dikonfigurasi kanthi becik lan mbusak peralatan kasebut ing kothak kasebut, kita bakal pengin supaya bisa digunakake. Produk kabeh kudu nyedhiyakake omah sing cerdas kanthi gampang nggunakake sensor sing ngirim informasi. Lan kanggo nyiyapake peralatan kanthi apik lan seneng, kudu ngerti kategori sing dikepengini.

Bluetooth

Piranti kasebut ora ngidini adegan digawe. Kajaba iku, kita mung bisa ngubungi nalika lagi cedhak. Conto piranti kaya ngono yaiku.g.

Mi hub v3

Gerbang Bluetooth - gapura iki ngidini kita ngontrol piranti bluetooth kanthi jarak adoh. Mangkono, nambah kemungkinan sing kasedhiya minangka bagean saka omah sing cerdas. Conto tujuan kasebut yaiku Lampu LED Philips - Xiaomi, minangka salah sawijining piranti sing migunani amarga sampeyan bisa seneng automasi kegiatan saben dinten.

BLE - Energy Energi Bluetooth. Iki minangka teknologi bluetooth anyar sing nggunakake energi kurang. Thanks kanggo, piranti Bluetooth bisa tahan luwih suwe sajrone baterei siji.

WiFi

Piranti sing paling populer. Piranti kasebut nempel ing router lan kanthi mangkono kita entuk akses menyang ngendi wae. Elinga manawa ana alangan, misale, tembok bakal ngalangi sinyal kasebut. Piranti kasebut kudu nduweni akses sing apik dalanliwat sing ngidini transfer data nirkabel.

Xiaomi MI AIoT AC2350

Yen kisaran luwih ringkih, kudu dipikirake amplifier sinyalsing bakal ndedonga kanggo sampeyan.

Xiaomi WiFi repeater

Zigbee

Zigbee ngidini komunikasi kanthi biaya energi sing sithik. Piranti bisa digunakake ing rong bentuk: baterei dilakokno lan dipasang langsung ing soket. Piranti tunggal baterei kudu paling sethithik rong taun lan iki minangka syarat kanggo nampa sertifikasi ZigBee.

Piranti butuh gapura kanggo komunikasi karo jagad njaba. Thanks kanggo iki, bagean sing penting saka komunikasi ora mbebasake jaringan kita. Kabeh komunikasi wis dikonfirmasi amarga piranti kudu dipasangake kanthi gateway.

Sensor suhu Aqara

Piranti Zigbee bisa operasi kanthi jarak sing dawa. Saben piranti sing dipasang menyang soket kaya amplifier. Malah kita bisa nggawe baris 5 piranti sing bakal bisa nambah sinyal kasebut.

Kauntungan saka ZigBee uga entuk akses langsung menyang data. Aku ora duwe telat ing kene. Kanggo alasan iki, ing antarane liyane semangat digunakake minangka sensor gerakan, ing ngendi wektu kasebut penting banget.

Telung jinis piranti

Piranti Zigbee dadi telung jinis piranti:

  1. gapura
  2. Amplifier
  3. Piranti Terminal

gapura Tugas kasebut yaiku kanggo koordinasi pakaryan piranti liyane. Iki minangka piranti liya sing nyambung lan ngumpulake informasi. Gapura asring duwe watesan ing jumlah piranti sing bisa dipasang, 16, 32 utawa 64 piranti!

Penguat minangka piranti ZigBee sing dipasang menyang soket. Nanging, elinga, mesthine karo konduktor N! Bisa dadi bohlam lampu, stopkontak, utawa saklar tembok. Sinyal kasebut bisa dilanjutake nganti maksimal 5 piranti, dadi yen kita duwe piranti pungkasan, e.g. 20 meter saka gapura, gapura kasebut ora bakal bisa dideteksi. Nanging berkat amplifier, bisa tekan.

Piranti pungkasan wis digunakake baterei. Biasane iki sensor. Lalu Lintas, banjir banyu, kumelun, ngalih tukar. Kabeh piranti kasebut nyambung langsung menyang gapura lan menehi informasi babagan kondhisi lan apa sing diukur ing wayahe. Piranti turu kanggo ngirit listrik, nanging tangi kanggo milliseconds.

Xiaomi ora mung Xiaomi

Xiaomi ora dadi produsen siji-sijine produk. Iki minangka topik kanggo entri sing beda, nanging kudu dingerteni yen Xiaomi adol peralatan saka manufaktur sing beda. Sing padha biasane yaiku integrasi karo aplikasi Mi Home. Thanks kanggo iki, sampeyan bisa nyambungake piranti, antara liya saka Roborock, Yeelight, Smartmi, Viomi, Aqara lan sawetara manufaktur liyane. Kita wis nyiapake dhaptar lengkap saka seri kasebut ing seri artikel sing kapisah - Bagean 1, Bagean 2.

Ana sawetara manufaktur liyane sing produk adol Xiaomi nanging ora nggabungake lan dheweke duwe aplikasi dhewe. Iki kedadeyan karo kamera Yi sing sampeyan ora bakal nyambung menyang Mi Home.

Kanthi informasi kasebut, sampeyan wis duwe kawruh dhasar babagan jinis piranti ing omah sing cerdas. Saiki ora ana liyane sing dicoba! Smart Home menehi hasil apik tenan lan kita menehi saran banget kanggo kabeh wong.

Xiaomi Home - omah sing cerdas minangka omah sampeyan

Gagasan omah sing cerdas yaiku ngganti ruang sing dipilih kanggo kabutuhan pangguna pangguna. Ringkesane, Xiaomi Smart Home minangka solusi sing wis disambung, dikonfigurasi sing utamane dituju kanggo panggunaan sampeyan lan wong sing dikasihi.

Kanthi nandur modal ing piranti sakteruse, nyetel fungsionalitas saka level aplikasi, mbangun himpunan sampeyan dhewe, sampeyan bakal ngerti apa pentinge personalisasi. Iki ora luwih, bisa uga ora butuh gadget sing nggunakake cara nggunakake, ora ngidini ngluwihi rencana fungsional. Sabalikna - adhedhasar informasi sing dilebokake, sensor utawa piranti Xiaomi Smart liyane sing digunakake kaya sing dikarepake, mesthine ing opsi sing kasedhiya.

Kanthi bantuan produk kayata Smart Motion Sensor (utawa pirang-pirang sensor liyane), sampeyan bisa nambah keamanan lan nirkabel kanthi otomatis. Sampeyan ngrasakake kepenak supaya akeh piranti bisa luwih cepet lan tanpa partisipasi. Thanks kanggo aplikasi sing trep, sampeyan nyetel kabeh informasi lan fungsi sing sampeyan butuhake lan bisa disenengi, lan sisane minangka prekara kanggo operasi peralatan. Sensor cerdas Sensor Setel mbukak dhaptar puluhan solusi sing ditandatangani dening merek Xiaomi utawa kerja sama karo sistem Xiaomi Smart Home.

Ing artikel iki, sampeyan sinau telung konsep dhasar sing dadi dhasar saka omah sing cerdas, mula "bluetooth", "wi-fi" lan "zigbee". Iki minangka jinis undhangan menyang jagad sing teknologi nambah kenyamanan urip, ngidini sampeyan ngirit energi lan wektu sing larang regane, ndhukung perlindungan properti lan keamanan umum. Lan paling apik kabeh - ora ana dhaptar rega sing ketat, pilihan sing tepat, ora ana hubungan sing ketat.

Liyane mbukak sistem, luwih apik. Kanthi nambah piranti lan nginstal produk luwih akeh, sampeyan bakal luwih akeh kaluwihan omah sing cerdas. Amarga omah sing cerdas minangka omah cerdas yaiku carane program sampeyan, otomatis, adaptasi.


Rampung edan karo pinter. Yen ana sing anyar, mula kudu diserah lan diuji. Dheweke seneng solusi sing bisa digunakake, lan sengit gadget sing ora ana gunane. Ngimpi dheweke yaiku kanggo nggawe portal paling cerdas ing Polandia (lan mengko ing jagad lan Mars ing 2025).

Klompok Polandia Smart Home dening SmartMe

Klompok Polandia Xiaomi dening SmartMe

Promosi SmartMe

Kiriman sing gegandhengan