Bubar ing SmartMe sampeyan bisa maca teks babagan gerbang lan piranti lunak tertutup ("Zigbee - apa ana lan tujuane sing bakal dipilih"), Ing artikelku, Fr. CC2531 lan Zigbee2MQTT. Wiwit diterbitake artikel kasebut, Sonoff Zigbee Gateway wis katon. Sing paling penting, sampeyan bisa ndownload piranti lunak Tasmota babagan udakara setaun. Supaya kita nyoba gapura Sonoff Zigbee nganggo piranti lunak Tasmota lan piranti kerja.

Apa sing bakal kita entuk saka gateway lan piranti lunak Sonoff Zigbee? Dhukungan kanggo piranti, ora mung saka Sonoff. Dadi iki minangka gapura liyane sing bakal dadi Relay Zigbee universal.

Informasi kanggo pamula sing cerdas

Apa Tasmota? Iku piranti lunak alternatif sing ngidini luwih konfigurasi tinimbang piranti lunak asli. Kanggo ngunggah menyang piranti, kita kudu mlebu, sambungake programer, sing regane nganti PLN 10-20. Sithik kawruh babagan cara nyambung lan upload piranti lunak uga dibutuhake. Asring, para penjual nawakake upload nalika tuku. Siji-sijine perkara sing ilang saka kita yaiku kemampuan kanggo ngontrol aplikasi ewelink asli.

Apa sing Zigbee? Iki minangka protokol komunikasi piranti. Ora mbukak jaringan WiFi, duwe sawetara sing gampang dilanjutake liwat piranti Zigbee sing disambungake menyang sumber listrik. Iki uga duwe latensi transfer sing sithik banget, saengga bisa digunakake kanthi detektor gerakan, saklar, sensor, sapiturute. Dadi luwih populer, nanging mbutuhake gapura lan piranti sing kompatibel. Nalika miwiti petualangan karo piranti cerdas, kudu dipikirake yen nambah sawetara zlotys menyang piranti sing ndhukung protokol iki tinimbang WiFi tradisional utawa rf433.

setelan

Ing wiwitan, kita upload Tasmoty alus. Aku ora bakal Nanging, dheweke nulis, amarga dimuat kaya Sonoff liyane (programmer, kabel, tasmotizer lan siap!). Kita nemtokake alamat IP ing gapura.

Banjur tempel utawa ketik kode ing console: Weblog 3 Backlog; so65 1; Modul 75

Banjur kita nganyarke karo file ota sing bisa didownload Kene. Paling apik kanggo ndownload file kasebut menyang komputer banjur pilih saka gateway supaya bisa diunggah saka piranti lokal. Langkah pungkasan ing konsol yaiku nyetel jeneng, port, lsp. Cara paling gampang yaiku nempel ing kode sabanjure:

backlog rule1 ing sistem # boot menyang TCPStart 8888 endon; aturan1 1; template {"NAME": "Sonoff ZHABridge", "GPIO": [56,208,0,209,59,58,0,0,0,0,0,0,17], "FLAG": 0, "BASE": 18 }; modul 0

Wiwit saiki, sampeyan bakal bisa ndeleng baris sing bisa dingerteni ing kode, nanging aja kuwatir.

Kita nemtokake liyane ing Asisten Ngarep. Konfigurasi -> Integrasi -> Konfigurasi integrasi anyar (klik "+" ing pojok kiwa ngisor layar). Kita milih Zigbee Ngarep Otomatis lan Setelan Manual.

asisten omah zigbee

Minangka jinis radio, kita milih EZSP = Silicon Labs EmberZNet Protocol (...)

zigbee Tasmota, konfigurasi

Lan ing setelan piranti patch liyane, kita mlebu ing IP gateway Sonoff, nanging kanthi paramèter kaya ing conto: soket: //192.168.1.2: 8888. Ing kacepetan port kita nemtokake nilai: 115200. Wiwit saiki kita bisa nemokake lan pasangake piranti Zigbee.

konfigurasi zigbee Tasmota

Cara kanggo target Sonoff ing situs web Digiblur. Aku kanthi pribadi mriksa ing piranti:

  • Sensor Aqara Lumi (sensor gerakan),
  • Aqara Relay (relay pindho kanthi kemungkinan nyambungake saklar),
  • Suhu, kelembapan lan sensor tekanan,
  • Plug OSRAM 01 (soket sing uga nuduhake konsumsi energi).

Sanajan akeh upaya lan deteksi dening Asisten Omah Zigbee, Gateway ora ndeleng entitas Cube (Aqara Qube) lan tombol babak Aqara cilik (Xiaomi Mijia). Nanging, aku ngarep-arep karo sawetara Pembantu omah nganyari kahanan bakal saya ganti, lan aku bakal bisa menehi informasi babagan sampeyan.

Perbandingan gapura Sonoff Zigbee kanthi CC2531

Kauntungane temtunipun:

  • reaksi luwih cepet,
  • luwih apik,
  • mobilitas luwih akeh (Aku nyambung ing kamar sing luwih akeh piranti, lan peralatan kasebut nganggo WiFi).

Kerugian Sonoff Zigbee kalebu ing ngisor iki:

  • iku ora nuduhake kabeh paramèter sing dakwadhahi ing CC2531 (kekuwatan sinyal.g.),
  • ora ndhukung, muga-muga mung sementara, piranti sing dakkirim ing ndhuwur,
  • iku rada luwih larang tinimbang CC2531.


Electronics ing getih sampeyan! Krzysiek minangka editor lan desainer ing SmartMe operasi ing Asisten Omah. Dheweke kerep seneng mbangun solusi kanggo awake dhewe lan nuwuhake semangat gegayutan karo omah sing cerdas. Ing wektu gratis dheweke seneng njupuk gambar lan kita seneng nerbitake gambar kasebut

Klompok Polandia Smart Home dening SmartMe

Klompok Polandia Xiaomi dening SmartMe

Promosi SmartMe

Kiriman sing gegandhengan