Aqara Hub minangka ati ing omah sing cerdas yen adhedhasar produk Aqara utawa Xiaomi. Nanging bisa uga ora kabeh konfigurasi piranti kasebut kaya edan, sanajan sampeyan ngetutake pandhuane? Yen alesan iki, sampeyan wis teka ing kene lan duwe masalah babagan aplikasi, mula ing ngisor iki aku bakal nerangake sampeyan carane nggawe piranti bisa digunakake kanthi apik. Lan yen konfigurasi pisanan sadurunge sampeyan, luwih becik! Tekanan sing kurang, sing luwih bahagia wong lanang yaiku ????

Yen sampeyan kepingin weruh babagan Hub Aqara, aku ngrujuk sampeyan menyang review, sing dakwartakake kanthi rinci babagan pengalaman nggunakake piranti iki - link. Ing kirim iki, aku bakal fokus ing langkah demi langkah konfigurasi Hub Aqara. Sing mandheg ing papan sing bisa ngalami masalah. Sawetara bab uga bakal dipérang dadi IOS (iPhone) lan Android (Samsung, Xiaomi, Huawei, LG, Sony lsp). Amarga nindakake sawetara kegiatan ing setelan telpon.

Kepiye miwiti - ngatur Hub Aqara?

Ok, apa sing kudu diwiwiti? Kita kudu duwe Hub Aqara. Yen sampeyan duwe versi Eropa, cukup, nanging yen sampeyan duwe salinan saka China, sampeyan uga butuh adaptor menyang outlet Polandia. Kanggo iki, sampeyan kudu nginstal aplikasi Mi Home. Napa sampeyan milih Mi Home tinimbang Aqara Home? Amarga Mi Home nawakake padha karo Aqara App ditambah karo kabeh Xiaomi, Roborock lan sawetara produk film liyane.

Kanthi kabeh iki, kita bisa miwiti kanthi golek papan kanggo nyetel Gateway (Hub Aqara). Sampeyan kudu kasebut ing tengah omah utawa apartemen. Duwe dheweke kabeh piranti bakal komunikasi, dadi yen bisa, mula sabenere bisa nyedhaki.

Nambah aplikasi kasebut

Sawise nginstal aplikasi, kita bisa nambah peralatan pisanan.

Nanging sadurunge nindakake, pitakonan penting: mula sampeyan tuku Hub Aqara? Yen saka China, atur wilayah menyang daratan China, lan yen ing Eropa, banjur menyang Eropa.

Saiki, saiki bisa terus nambah piranti lan konfigurasi. Kita duwe telung cara kanggo nindakake iki:

Yen piranti mlaku liwat Bluetooth, banjur klik lambang telusuran piranti lan aplikasi kasebut bakal nemokake dhewe.

Kita uga bisa ngetik jeneng piranti.

Hub Aqara

Sawise sampeyan miwiti nambah peralatan, layar ing ngisor iki bakal ditampilake ing ngarepe kita, sing ngandhani apa sing kudu ditindakake dhisik: terus tombol ing sisih ndhuwur 10 detik (tahan anggere sampeyan butuh) nganti lampu kuning saka pilihan wiwit sumunar, i. sing diarani Masangake piranti. Kita tandha mengko Operasi wis dikonfirmasi lan pilih Gateway omah sing bakal ditindakake. Iki konfigurasi dhasar Aqara Xiaomi.

Hub Aqara

Ing wektu iki, rong kegiatan penting sing ana gandhengane karo tombol iki:

Nyekeli luwih saka 10 detik nyebabake piranti kasebut diwiwiti maneh. Yen aku ora sengaja nggantung sampeyan, iki cara paling apik kanggo miwiti maneh. Aturan dhasar kanggo kabeh peralatan komputer uga ditrapake ing kene.

Tombol klik cepet sajrone luwih saka 10 detik nyebabake bali menyang setelan pabrik. Iki tegese Hub Aqara bakal lali kabeh piranti sing ana gandhengane lan sampeyan kudu miwiti maneh. Iki diarani resort pungkasan nalika Hub rampung ora tanggung jawab.

Ing langkah sabanjure, aplikasi ngidini sampeyan nambah piranti menyang HomeKit. Kanggo alasan iki, paragraf sabanjure dimaksudake mung kanggo pangguna iPhone. Yen piranti bisa digunakake ing Android, sampeyan bisa ngliwati paragraf iki.

HomeKit ing Xiaomi Aqara - cara kerjane

Aqara Hub kompatibel karo Apple HomeKit, sing informasi apik tenan. Kemampuan kanggo nempelake menyang aplikasi Ngarep ditampilake sanalika dipasangake. Maneh, kita duwe sawetara pilihan babagan cara nindakake iki.

  1. We njupuk foto stiker HomeKit, sing ana ing kothak lan piranti kasebut. Luwih aman kanggo mbusak stiker kasebut ing piranti.
  2. Yen ana pilihan sambungan nirkabel, mula pasake iPhone kasebut ing piranti (ora ana pilihan liya kanggo Aqara Hub).
  3. klik Aku ora duwe utawa ora bisa mindhai kode kasebutmengko Ketik kode... lan ketik kanthi manual. Nasihat sing apik: yen ana masalah karo HomeKit, gunakake cara iki.
Hub Aqara
Hub Aqara
Hub Aqara

Sawise tahap iki, jendhela kanggo nambah piranti menyang jaringan bakal muncul. Kita menehi mesthi Ok. Kita bisa luwih adoh liwat iki.

Ing ngisor iki sawetara tips apik yen sampeyan nemoni masalah:

  1. Priksa manawa ora ana karakter khusus ing tembung sandhi utawa jeneng.
  2. Aqara Hub mung digunakake ing band 2,4 GHz, ora 5 GHz.
  3. Yen isih ana masalah karo jaringan ing omah, coba deleng mburi pandhuan, aku ditambahake babagan cara ngatasi masalah karo langkah jaringan kanthi langkah nggunakake DNS.

Sawise sawetara dipasangake, kita bakal pindhah menyang aplikasi Ngarep. Ing kono, kita bakal bisa ngganti jeneng pilihan weker lan lampu, lan ditambahake menyang kamar sing dipilih.

Nalika iki, Aqara Hub wis gabung karo Apple HomeKit.

Kita bali menyang aplikasi Xiaomi Home, tab HomeKit banjur klik piranti kanggo ditambahake ing kene. Layar sinkronisasi bakal katon.

Mengko, kita nambah piranti menyang ruangan lan menehi jeneng (kita nindakake kanthi kapisah kanggo aplikasi Omah lan Xiaomi Ngarep). Ing pungkasan kita milih apa kita pengin nuduhake piranti karo wong (umpamane anggota kluwarga).

Pungkasan, klik piranti kasebut, jendhela wiwitan bakal katon (sawetara detik) lan idin kanggo ngolah data. Lan voila! Aqara Hub kanthi fungsi!

Yen sampeyan pengin nggunakake lengkap Aqara Hub lan kepingin weruh carane ngotomatisasi, aku ngajak sampeyan pandhuan otomatisasi. Lan yen sampeyan nggoleki review hardware, aku ngajak sampeyan mriksa kabeh solusi Aqara. Kaya sing sampeyan ngerteni, China saiki dadi negara sing nyedhiyakake teknologi sing apik, apik. Iki ora ateges, yen produk Xiaomi sampurna.

Masalah jaringan lan Hub Aqara

Pungkasan, paragraf sing dijanjekake babagan masalah jaringan. Salah sawijining masalah hubungan Hub Hub Aqara yaiku DNS. Titik sadurunge iku penting banget, jeneng lan sandhi tanpa karakter khusus lan band 2,4 GHz. Nanging, yen iki ora cukup, sampeyan bisa nyoba solusi ing ngisor iki. Kanthi mangkono, sampeyan bisa uga ngrampungake masalah sing ngisin-isini iki.

Kanggo IOS:

  1. Sampeyan ngetik setelan telpon.
  2. Nguripake Wi-Fi.
  3. Sampeyan klik lencana "Lan" ing jaringan sing ana ing omahmu.
  4. klik Ngatur DNS.
  5. Sampeyan ngganti dadi kanthi manual.
  6. Sampeyan wis ngowahi DNS menyang 0.0.0.0 .

Saiki kudu bisa, lan nalika nyambung, bali menyang pilihan iki banjur pilih maneh otomatis.

Kanggo Android:

  1. Sampeyan ngetik setelan telpon
  2. Nguripake jaringan sing ana ing omah sampeyan.
  3. klik Sambungan.
  4. Sampeyan klik jaringan iki maneh.
  5. Sampeyan mudhun lan klik Advanced.
  6. W Setelan IP sampeyan ganti saka DHCP dadi statis.
  7. Sampeyan ngganti DNS 1 dadi 0.0.0.0 ..

Saiki kudu mlaku, lan yen nyambung, banjur bali menyang pilihan iki banjur pilih maneh DHCP.


Rampung edan karo pinter. Yen ana sing anyar, mula kudu diserah lan diuji. Dheweke seneng solusi sing bisa digunakake, lan sengit gadget sing ora ana gunane. Ngimpi dheweke yaiku kanggo nggawe portal paling cerdas ing Polandia (lan mengko ing jagad lan Mars ing 2025).

Klompok Polandia Smart Home dening SmartMe

Klompok Polandia Xiaomi dening SmartMe

Promosi SmartMe

Kiriman sing gegandhengan