Ing artikel kasebut, aku bakal nampilake proses nambah integrasi resmi (Custom Component) menyang Asisten Omah babagan conto integrasi kanthi nggunakake layanan awan eWeLink, lan minangka asil ngidini kita ngontrol piranti Sonoff tanpa ngganti firmware.

Kita bubar nuduhake cara nggunakake Integrasi IKEA Tradfri Integrasi. Dina iki kita bakal nuduhake sampeyan carane nginstal Integrasi sing ora resmi.

Asisten ing omah nduweni Integrasi integrasi resmi sing dikirimake, siap digunakake. Dheweke ora mbutuhake instalasi tambahan utawa nganyari saka kita - lagi nganyari bareng karo sistem kasebut. Dhaptar kabeh integrasi resmi sing saiki kasedhiya ing:

https://www.home-assistant.io/integrations/

Sanajan ana koleksi sing akeh (saiki 1540 ekstensi), amarga pangembangan jagad IoT, ana perlu nggawe integrasi luwih lengkap ing Asisten Ngarep, ora mung ndhukung piranti sabanjure, nanging uga ana hubungane karo nggunakake macem-macem layanan internet, algoritma, automasi, lsp. integrasi anyar lan ora resmi, ditulis dening Asisten Masyarakat Ngarep. Dheweke diarani Komponen Custom. Asring repositori lan instruksi kasebut ana ing portal GitHub.

Integrasi ora resmi diselehake ing direktori:

\\ lokal \ config \ custom_components

ngendi lokal, minangka direktori omah Asisten Ngarep. Kita kudu ngurus nganyari Komponen Adat.

Ing ngisor iki aku bakal nampilake proses nambah integrasi resmi ing Asisten Omah babagan conto integrasi kanthi nggunakake layanan awan eWeLink, lan minangka asil ngidini kita ngontrol piranti Sonoff tanpa ngganti firmware. Aku wis nambah saklar Sonoff T4EU1C (tanpa kabel Neutral) menyang aplikasi eWeLink.

Foto: Banggood

2020-01-26 13_30_24-sonoff t4eu1c

Konfigurasi test:

  • Asisten omah 0.103.6,
  • Sistem Hass.io (Raspberry Pi 2 B),
  • Samba nuduhake 9.0 utawa Konfigurasi 4.2

Perangkat sing dibutuhake:

  • Gumantung ing Komponen Adat khusus, ing kasus kita bakal dadi salah sawijining switch Sonoff (model TX T4EU1C) sing ditambahake menyang aplikasi eWeLink asli.

Tingkat kemajuan:

  • Dhasar dhasar Asisten Ngarep dibutuhake.

Integrasi Sonoff

Kaca integrasi sing bakal digunakake bakal ditemokake ing kene:

https://github.com/peterbuga/HASS-sonoff-ewelink

Kita bakal ndownload file sing dibutuhake lan golek instruksi instalasi, uga dhaptar piranti Sonoff sing didhukung.

Amarga iku integrasi karo layanan eWeLink, kanggo entuk pangerten, sampeyan kudu nggawe akun pisanan ing aplikasi eWeLink lan tambahake piranti.

1. Download komponen khusus "HASS-sonoff-ewelink"

Kita menyang situs web:

https://github.com/peterbuga/HASS-sonoff-ewelink

lan download arsip .zip kanthi file sing dibutuhake. Banjur busak arsip menyang disk.

2. Nyalin file

Kita mesthekake yen wis nginstal lan ngatur tambahan Samba nuduhake.

Kita ngetik panjelajah file menyang alamat ing ngisor iki:

HASSIO \\ \ config \

HASSIO yaiku jeneng lokasi jaringan Asisten Ngarep sing kita aturake ing konfigurasi kasebut Samba nuduhake (standar iku HASSIO). Kita nggawe folder anyar jenenge ing kana custom_componentslan siji liyane ing njero - sonoff.

Kanggo folder iki:

HASSIO \\ \ config \ custom_components \ sonoff \

nyalin file saka arsip arsip "HASS-sonoff-ewelink-master.zip".

3. Opsional - Priksa alamat IP lokal piranti

Komponen Adat Sonoff nggarap prinsip nggunakake layanan internet sing diwenehake awan. Ing kasus iki titik iki ora perlu.

Nanging, kedadeyan integrasi (resmi utawa ora) nyambung langsung liwat WiFi menyang piranti ing jaringan lokal kita. Sampeyan banjur kudu ngerti alamat IP piranti iki lan disaranake nemtokake alamat kasebut kanthi permanen ing dalan router. Ing kasus iki, waca titik iki.

Kita mriksa alamat IP lokal piranti sing dipilih sing didhukung dening Asisten Ngarep ing dalan. Situs web router biasane ing:

192.168.0.1

Sampeyan bisa asring ndeleng baris piranti kanthi jeneng.

ujar:

  • Ing router "Sambung Kothak" UPC, takon dhisik hotline supaya bisa download protokol IPv4 saka jarak GPS tinimbang IPv6 standar. Yen ora ana, sampeyan ora bakal nemokake item sing cocog ing menu router.

4. Konfigurasi modifikasi.yaml

Asring ing situs web GitHub kanthi integrasi sing dipilih, ana manual sing menehi penulis nerangake detail bagean sing kudu ditambahake ing file konfigurasi. Bagean iki kudu ditambahake kanggo ngaktifake integrasi sadurunge.

berkas konfigurasi.yaml bisa diowahi, antara liya nggunakake tambahan Samba nuduhake lan Konfigurasi. W Samba nuduhake kita duwe file sing kasedhiya langsung, nalika ing configurator, file diowahi sacara ora langsung liwat antarmuka pangguna Asisten Ngarep. Aku biasane digunakake kanggo tujuan iki configurator.

Pilihan 1 - Samba saham

Sawise nginstal plugin kasebut, file "config.yaml" kudu ana ing folder kasebut:

HASSIO \\ \ config \

Pilihan 2 - Configurator

Sawise nginstal tambahan, cukup kanggo milih "Tampilake ing sidebar" ing setelan supaya akses gampang saka menu kasebut Asisten omah. Kajaba iku, kita milih file konfigurasi, ngowahi selaras karo pandhuan liyane, lan simpen.

Kanggo ngaktifake integrasi Sonoff, tambah bagean ing ngisor file konfigurasi:

sonoff: jeneng panganggo: [Jeneng pangguna saka aplikasi eWeLink]: [Tembung sandhi saka aplikasi eWeLink] scan_interval: 60 grace_period: 600 api_region: 'eu' entity_prefix: True debug: Salah

Ora kabeh baris bagean dibutuhake, katrangan lengkap bisa ditemokake ing kaca integrasi. Saiki simpen file kasebut lan miwiti Asisten Ngarep.

5. Pratinjau piranti Sonoff sing ditambahake

Sawise miwiti Asisten Ngarep, piranti Sonoff sing kompatibel saiki kudu kasedhiya ing Entitas:

Ketik:

Alat pangembangan -> STATES

Piranti sing ditambahake ing integrasi Asisten Ngarep iki bakal duwe "sonoff_" ing wiwitan kanthi standar (kajaba yen ora ditemtokake konfigurasi.yaml). Mula, kanggo pratinjau, cukup ing lapangan entitas miwiti ngetik "sonoff".

6. Nambah kertu ing Asisten Omah

Ing menu utama "Ringkesan", kanthi nggunakake tuntunan utawa kanthi nyunting file kanthi manual, kita bisa nambah kertu switch Sonoff.

Kanggo njupuk kertu kaya sing ditampilake ing gambar, ing file ing bagean "tampilan:", tambah bagean:

tampilan: - judhul: Panel salon: path bener: salon_view kertu: - jinis: judhul entitas: Ngalihake show_header_toggle: entitas palsu: - entitas: switch.sonoff_1000a68535 lambang: mdi: jeneng switch-light: 'Switch'

Gambar: ingDomus.it


Sing nggumunake teknologi anyar sing ide mung pungkasane! Dheweke terus nemokake peralatan anyar kanggo nyoba, ngrancang solusi cerdas lan gawe awake dhewe. Wong orkestra uga nari banget! Ps. dheweke nemokake cara komunikasi karo jam weker Cina, dadi hormat;)

Klompok Polandia Smart Home dening SmartMe

Klompok Polandia Xiaomi dening SmartMe

Promosi SmartMe

Kiriman sing gegandhengan