Nalika kita ngrancang omah sing cerdas, sing paling penting yaiku kanggo nemtokake kabutuhan. Banjur kita takon pitakonan dhasar - apa sing bisa kita otomatis kanthi teknologi jinis iki?

Kita bisa miwiti nggunakake piranti saka siji pabrikan, mula luwih gampang ngatur lan ngotomatisasi, nanging mbatesi babagan jumlah produk. Pilihan kasebut yaiku mbukak solusi omah sing cerdas, kayata Asisten Omah, Domoticz utawa Open Hub, sing nawakake integrasi produk saka akeh manufaktur, nanging mbutuhake wektu liyane saka kita.

Kita asring takon babagan macem-macem produk sing nggawe omah sing cerdas sing bisa otomatis. Dadi kita mutusake nggawe dhaptar. Dhaptar solusi ing omah sing cerdas iki bakal suwe banget, mula kita dibagi dadi bagian. Dina iki nerbitake installment pertama.

Apa sing bisa kita otomatis nggawe omah sing cerdas:

  1. Lampu - kita bisa ngotomatisasi kanthi rong cara:

1.1. Nalika tuku sistem lampu cerdas - lampu utawa galur LED sing "bakal cerdas" praktis saka kothak. Tuladhane yaiku Philips Hue utawa Yeelight.

Lampu sing dipimpin

1.2. Kanthi tuku driver kanggo saklar, sing bakal dadi komplong. Banjur, kita bisa nggawe cahya sing cerdas kanthi rega sing luwih murah. Contone yaiku piranti ZAMEL, Sonoff, Shelly, Fibaro.

2. Alarm - kita bisa nggabungake alarm supaya katon karo piranti liyane ing layar umum. Solusi conto yaiku sistem Satel Integra kanthi modul ETH-1 sing didhukung dening Asisten Omah. Iki minangka piranti cerdas sing bisa ngontrol macem-macem unsur ing omah sing cerdas bisa otomatis.

Satel Integra

3. Sensor - kita bisa nyelehake pirang-pirang sensor ing omah. Sensor kanggo banjir, asap, gas, karbon monoksida, pangowahan lokasi. Sensor iki ngandhani yen ana salah. Nalika ndeteksi ancaman, dheweke langsung menehi informasi. Sensor kaya iki saka Aqara, Fibaro utawa produsen liyane.

Sensor Banyu Aqara

4. switch Reed lan sensor gerakan - iki uga sensor, nanging duwe aplikasi luwih akeh. Iki bisa digunakake minangka unsur weker (sensor wis nemokake apa-apa) lan minangka unsur pemicu. Kita mlebu omah, saklar reed wis dirilis lan pembersih saiki wis diwiwiti. Utawa kita mlebu ing ruangan, gerakan kasebut dideteksi, saengga cahya urip. Sensor kaya iki bisa uga saka Aqara, Fibaro utawa produsen liyane.

Sensor Gerak Gerak

5. Pengontrol buta roda - pengontrol buta buta ngidini kita ngotomatisasi mundhak lan nurunake wuta. Thanks kanggo iki, kita bisa, umpamane, "nutup" omah kanthi otomatis utawa blind blind nalika nonton film. Produsen sistem driver kalebu Zamel, Shelly lan Fibaro.

Gerbang 2.5

6. Sensor suhu lan kelembapan, PM 2.5 - sensor jinis iki menehi informasi babagan status paramèter individu ing apartemen kita. Kita bisa ngerti suhu, persentasi asor lan konsentrasi PM 2.5. Iki bisa micu, umpamane, aktifitas pembersih utawa pelembab udara, sing ningkatake mutu hawa, lan mangkono uga kenyamanan urip. Sensor kasebut bisa saka Aqara utawa Xiaomi.

Sensor suhu Aqara

7. Soket cerdas - soket cerdas ngidini kita ngotomatisasi piranti sing ora duwe fungsi sing cerdas, kayata TV utawa cerek lawas. Kita bisa ngaktifake utawa mateni mbatalake lan mriksa konsumsi energi. Conto soket yaiku Xiaomi, Aqara, Fibaro, Smart DGM. Solusi omah cerdas sing bisa digunakake ora mung kanggo penak, nanging uga kanggo ekologi lan tabungan.

Soket SmartDGM

8. Kontrol pemanasan - ing kasus iki, kita bisa ngontrol pemanasan jarak adoh, loro radiator sing biasa uga biasa. Thanks kanggo iki, kita bisa ngontrol suhu suhu ing apartemen kita. Conto manufaktur sing nyedhiyakake sistem peralatan sing dibutuhake kanggo iki yaiku Tado, Netatmo, Honeywell, Fibaro.

Netatmo

9. Kontrol gerbang - minangka bagéan saka solusi sing cerdas iki, kanthi ngatur setelan ing aplikasi seluler kanthi bener, kita bisa ngontrol gapura lawang utawa gapura garasi kanthi jarak adoh. Penggawean produk kaya ngono, saliyane Zamel lan Becik.

SBW-021

10. Interaksi video cerdas - yen kita pengin mbatalake sapa wae sing nemoni kita, kita bisa ngetrapake berkat interaksi video cerdas. Tuladhane yaiku Nice.

Intercom video apik

11. Kunci kunci cerdas - yen pengin mbukak lawang kanthi mbatalake, mula kita bisa nginstal kunci cerdas sing ngemot sensor gerakan lan dikonfigurasi kanthi bantuan aplikasi kasebut. Pabrikan produk jinis iki yaiku Aqara, Gerda utawa Agustus. Thanks kanggo sampeyan, sampeyan ora perlu nglebokake utawa ngunci tombol kanggo mbukak lawang.

Kunci Aqara

12. Robot - uga vakum utawa moping robot bisa nyambung menyang otomatisasi. Kita bisa nindakake kanthi robot iRobot, Roborock, Xiaomi utawa Viomi.

Roborock S6

13. Pembersih lan lembab - segmen iki uga bisa nyambung karo omah sing cerdas. Piranti kasebut bisa ditemokake ing tawaran Xiaomi, Philips, Samsung utawa Sharp. Amarga sawetara model dilengkapi sensor gerak, bisa diaktifake nalika ana wong sing mlebu ruangan.

Xiaomi Air Purifier 2S

Kita nutup bagian pisanan saka pernyataan kita kanthi nomer 13. Kita banget ngelingake sampeyan kanggo menehi komentar. Tulis apa sing sampeyan kantun ing dhaptar. Bebarengan kita bakal nggawe kasebut. Daftar kasebut bisa dadi dawa banget ... Lan apik banget!

Foto saka Thomas Kolnowski na Unsplash

Foto saka Satel, Nice, Netatmo

Solusi omah cerdas duwe akeh mupangat

Kaya sing sampeyan ngerteni ing conto ing ndhuwur, ngotomatisasi aspek sing paling penting ing urip ing omah ora dadi masalah utama saiki. Ing babagan teknologi ngarep sing cerdas, kudu uga sebutake sawetara keuntungan utama sing nyebabake desain lan instalasi sistem omah sing cerdas. Ing ngisor iki 5!

  1. safety

Akeh pangguna nuduhake yen padha seneng ide omah sing cerdas utamane amarga kemungkinan nambah rasa aman. Solusi omah cerdas ngidini sampeyan nggabungake lan nambah operasi piranti standar sing dibahas ing konteks perlindungan properti, kamera kamera utawa sensor. Dina iki, ora ana masalah utama kanggo ngontrol kahanan ing omah kanthi bantuan aplikasi seluler, malah ewu kilometer saka apartemen. Kemungkinan kerjasama karo agensi keamanan uga luwih efektif amarga luwih akeh solusi sing ndhukung keamanan.

Teknologi kayata sensor gerak sing digabungake karo lampu eksternal nggawe angel nyusup tumindak lan duwe properti lan ora duwe ati. Sistem kasebut bisa uga dianggep ing konteks kanggo nyegah ancaman liyane, kayata geni, banjir utawa kumelun. Sensor gerakan ora mung sensor sing mbayar investasi lan manggon ing omah sing cerdas. Buta otomatis uga dadi solusi inspirasi, sing ndhukung skenario nalika ora ana anggota kluwarga, niru "urip saben dinten" mlebu obyek kosong.

  1. efficiency Energy

Ora ana rahasia yen energi wis disimpen thanks kanggo teknologi omah sing cerdas. Iki minangka keuntungan penting kanggo paling ora loro sebab dhasar. Pisanan, nglindhungi planet kasebut. Topik iki wis dadi salah sawijining utama ing debat umum. Kanthi milih lan nggabungake solusi elektronik, sampeyan bisa nyuda panggunaan tenaga, lan kanthi mangkono, aktifake kegiatan kanggo nyuda emisi sing mbebayani lan konsumsi sing berlebihan.

Kaloro, sampeyan ndeleng prabédan ing dompet sampeyan. Solusi cerdas ngasilake biaya tartamtu, nanging iki minangka bathi sing nguntungake, dudu biaya sing ora nggawa keuntungan. Piranti sing dipilih kanthi otomatis lan dikonfigurasi kanthi optimal bisa nyuda biaya tetep. Kajaba iku, piranti sing dikontrol liwat aplikasi seluler menehi inspirasi lan luwih gampang investasi investasi energi. Contone, akeh wong mutusake mlebu jagad sumber energi sing bisa dianyari lan tuku panel surya utawa pump panas. Ekoteknologi uga bisa kalebu ing sistem kasebut.

  1. penak

Mupangat sing penting ing urip saben dinane ing omah sing cerdas yaiku mung kepenak. Tujuan otomatis kanggo nggampangake proses lan nyuda kelas saka wong. Nambah kepenak pangguna minangka tugas utama saka bagean inovasi teknologi sing signifikan. Yen ana wong sing takon: "Napa sampeyan nandur modal solusi omah sing cerdas yen ora perlu kanggo urip?", Sampeyan mung bisa mangsuli ing jagad iki: "kanggo kepenak sampeyan dhewe!"

Pancen, kegiatan sing katon cilik bisa narik perhatian lan tenaga. Kangge, ngrawat bocah lan kulawarga, ngetrapake bisnis dhewe utawa akeh tugas saben dina kudu dadi prioritas kanggo tugas sing mboseni, mboseni. Unsur intelijen sing cerdas, khusus kanggo sistem, kayata.g. mbukak lawang utawa gapura, ngaktifake lampu utawa nyetel suhu iku nyaman lan kauntungan sing gedhe.

  1. Ngirit wektu

Ana kaluwihan sing padha penting ing babagan penak, yaiku ngirit wektu. Yen kita nganggep dhaptar barang-barang automasi sing didhaptar, lampu, kontrol sensor lan weker, kontrol gerbang, pembersihan udara lan liya-liyane, kita bakal bisa ndeleng sepira wektu sing bisa disimpen kanthi konfigurasi sapisan.

Bayangake omahmu sing cerdas ing ngendi sampeyan ora kelangan menit sing larang regane lan nyuda blinds, ngganti lampu, nyopot sumber energi, mriksa unsur sistem keamanan utawa nyedhaki gapura. Sanajan ora ngetrenake urip kanthi jadwal sing rame, sampeyan bakal nemokake macem-macem kegiatan sing luwih menarik tinimbang sing paling penting, sing njupuk wektu sing gratis.

  1. keluwesan

Sawijining tambang gedhe sing cocog kanggo nyebutake ing omah sing cerdas yaiku karakter universal. Saben implementasine pancen kualitas anyar. Kemungkinan cocog karo puluhan solusi, ora mung ing lingkungan siji pabrik (kayata. Xiaomi), nggawe prospek pribadi maksimal.

Apa maneh, teknologi omah sing cerdas bisa diowahi. Suwe-suwe, sampeyan ndeleng tambahan potensial ing sistem kasebut, kanthi nambah apresiasi utawa kepenak keamanan sing ana unsur sing diwenehake cilik. Banjur sampeyan ora kudu nandur modal peralatan wiwit mula. Sampeyan nambah unsur kanggo teka-teki sing wis kabukten, utawa nyingkirake sing ora dibutuhake maneh.

Teknologi ing omah sing cerdas dikembangake ora saben taun, nanging saka wulan nganti wulan. Dhaptar 13 prakawis kanggo ngotomatisasi bakal ditambah karo jinis piranti liyane. Iki minangka proses sing bisa dielingi sing cocog kanggo ndandani omah kanthi sistem sing paling apik.


Rampung edan karo pinter. Yen ana sing anyar, mula kudu diserah lan diuji. Dheweke seneng solusi sing bisa digunakake, lan sengit gadget sing ora ana gunane. Ngimpi dheweke yaiku kanggo nggawe portal paling cerdas ing Polandia (lan mengko ing jagad lan Mars ing 2025).

Klompok Polandia Smart Home dening SmartMe

Klompok Polandia Xiaomi dening SmartMe

Promosi SmartMe

Kiriman sing gegandhengan