Internet of Things (IoT) minangka mangsa ngarep. Mula, kudu dipikirake apa sampeyan pengin ora sengaja naleni karir. Nalika milih jalur kasebut, kudu dipikirake manawa wis ana sertifikat ing wilayah iki.

Sertifikasi IoT kalebu aspek kasebut Internet saka Iku, mulangake katrampilan khusus lan nawakake sertifikat profesional sing negesake kompetensi IoT. Kanthi ilmu sing wis kabukten, para ahli bakal ana ing posisi sing apik banget kanggo njupuk langkah sabanjure ing karir lan organisasi sing bakal nggoleki. Luwih becik mlumpat ing kapal, ngerti yen wis arep budhal lan kita bakal ndhisiki.

Adopsi IoT mundhak lan organisasi golek wong sing duwe katrampilan sing bener. Yen ora bisa nyewa, mesthine fokus utama pelatihan yaiku nglatih karyawan saiki ing katrampilan IoT. Iki ditrapake kanggo programer, analis lan assembler.

Miturut ramalan IDC, ing taun 2025, bakal ana luwih saka 41,6 milyar piranti IoT sing nyambung ing saindenging jagad. Nanging, survey Microsoft nemokake manawa 47% responden survey prihatin yen golek tenaga kerja IoT sing cukup trampil kanggo nggunakake lan ndhukung teknologi IoT. 38% responden ngakoni manawa kompleksitas lan tantangan teknis nggunakake IoT minangka hambatan signifikan tumrap implementasine ing organisasi kasebut.

Pilih jinis kursus lan spesialisasi kanggo entuk Sertifikasi IoT

Profesional teknis sing entuk sertifikasi IoT kanggo maju karier duwe macem-macem pilihan sing bisa diadaptasi karo target karir.

Program sertifikasi nawakake kursus IoT sing dhasar lan berorientasi bisnis kanggo miwiti, sanajan profesional teknis ora duwe pengetahuan babagan IoT utawa bisa nggarap bisnis. Kanggo sing kalebu ing kategori iki, kursus independen vendor bisa nyedhiyakake dhasar sing kuat.

Ahli TI ing jaringan, aplikasi, arsitektur, utawa keamanan bisa entuk manfaat paling saka sertifikasi IoT kanggo vendor utawa teknologi tartamtu sing digunakake organisasi lan pasar umum. Mula ing ngisor iki sampeyan bakal nemokake 7 kursus sing paling apik ing wilayah iki. Kabeh padha nganggo basa Inggris nanging akeh sing nawakake.

Sertifikat Yayasan IoT Dewan Kredensial Cloud

Sertifikat sing ditawakake Dewan Kredensial Cloud Yayasan Internet of Things nyakup topik utama IoT lan independen vendor. Mula, sampeyan ora prelu kuwatir mung bakal mengaruhi eg peralatan Google utawa pemain gedhe liyane. Kelas fokus ing aspek bisnis IoT lan nutupi istilah dhasar, konsep, adopsi, lan monetisasi teknologi IoT. Program kasebut uga nemokake peran komputasi awan lan data gedhe ing IoT.

Sertifikat IoT

Kursus kasebut ditujokake kanggo para ahli kayata:

  • insinyur piranti lunak,
  • pangembang aplikasi,
  • lan pangurus sistem.

Bisa rampung kanthi jangkah sampeyan kanthi luwih saka 16 jam kelas, debat klompok, latihan laboratorium, lan skenario studi kasus. Sinau mandhiri lan Internet of Things Foundation ujian online biaya total 349 USD. Dadi ora kakehan.

Praktisi Keamanan Internet Certified CertNexus

CertNexus uga nawakake sertifikasi independen vendor Praktisi Internet of Things Security (ITS) sing Disertifikasi. Ahli TI sing milih nduduhake keahlian nggunakake alat panyedhiya Internet of Things kudu entuk sertifikasi iki. Iki kalebu kabeh aspek keamanan IoT sajrone siklus urip piranti IoT, kalebu desain, implementasine, operasi lan manajemen end-to-end.

Sertifikat IoT

Ing wolung pelajaran, siswa sinau lan nyiapake ujian ITS-110 babagan manajemen risiko ing IoT:

  • Antarmuka,
  • Jaringan,
  • Data lan keamanan fisik,
  • Kontrol akses sumber daya IoT,
  • Privasi data,
  • lan manajemen risiko sing ana gandhengane karo piranti lunak lan firmware.

Kursus iki mbutuhake pengetahuan dhasar babagan teknologi IoT, sing uga bisa dipikolehi liwat kursus kasebut Praktisi IoT Bersertifikat CertNexus kanthi ujian ITP-110. Peserta duwe macem-macem pilihan kanggo tuku bahan pelatihan digital, laboratorium, lan voucher ujian kanggo sinau mandhiri utawa kursus sing dipimpin instruktur sajrone telung dina. Tuku voucer ujian kasebut regane akeh banget 250 USD.

Sertifikat IoT sing diterbitake dening University of California, Irvine

Program iki nyedhiyakake ringkesan bisnis babagan para peserta babagan cara nggunakake IoT, lan tampilan rinci babagan teknologi kayata sistem perangkat lunak Arduino lan Raspberry Pi. Universitas California ing Irvine nawakake sertifikasi IoT kanggo siswa sing njupuk telung kursus sajrone sangang wulan kanggo sangang kredit lan lulus (rada rumit ...)

Telung kursus sing ditawakake ing program kasebut yaiku Internet samubarang, Desain lan integrasi piranti IoT lan Jaringan lan ngamanake piranti IoT. Integrasi, standar lan kepatuhan, proses bisnis IoT lan keamanan uga dilindhungi. Profesional TI bisa njupuk kursus online iki kanthi rega $ 2820. Rega iki wis khusus.

Sekolah Teknik Pascasarjana Internet ing Universitas Stanford

Stanford nawakake sertifikasi IoT sing kalebu papat kursus IoT sing kudu dirampungake para pelamar sadurunge entuk Sertifikat Penyelesaian. Kursus kasebut nyedhiyakake ringkesan teknologi IoT dhasar, kalebu sensor, sistem semat, jaringan, sirkuit, lan aplikasi. Praktisi IoT bisa nggedhekake ketrampilan, lan profesional bisnis sing makarya karo tim rekayasa IoT bakal entuk paling entuk saka Sertifikat Pascasarjana Stanford. Aja lali reputasi universitas iki.

Program Stanford duwe penasihat akademik sing bisa mbantu sampeyan milih subset kursus 15 IoT sing ditawakake sing cocog karo tujuan profesional lan pendhidhikan sampeyan. Sawetara kursus bisa uga mbutuhake ilmu wiwitan babagan basa utawa teknologi pamrograman tartamtu. Pelamar sertifikat kudu ngrampungake kursus sajrone telung taun lan biaya kuliah adhedhasar jumlah unit kredit sing ditampa.

Sertifikasi umum IoT umum lan Jaringan Pembelajaran Cisco

Cisco nawakake akeh sertifikasi kanggo arsitektur IoT, pangolahan data lan analisis data IoT, sistem operasi Cisco IOx, komputasi ujung, IoT sumber terbuka, visualisasi data, lan keamanan. Organisasi kasebut uga nawakake kursus pambuka IoT gratis sing ora nyedhiyakake sertifikasi nanging nyedhiyakake ringkesan IoT sing padhet.

certificate Cisco Certified Network Associate (CCNA), ditujukan kanggo administrator tanduran, insinyur kontrol, lan insinyur IT lan jaringan sing makarya ing produksi, nyedhiyakake saben wong kanthi ilmu lan katrampilan sing dibutuhake kanggo mbangun, ngatur, lan ngoperasikake jaringan industri sing gegandhengan. Rega sertifikat Cisco beda-beda, uga kupon kanggo ujian, bisa ditindakake tanpa masalah ing Polandia.

Sertifikat Pengembang Microsoft Azure IoT

Microsoft wiwit nawakake sertifikasi Pengembang Azure IoT ing taun 2020. Topik kalebu babagan kabeh aspek siklus piranti IoT, kayata konfigurasi, konfigurasi, pangopènan, konektivitas, debugging, keamanan, lan layanan cloud.

Sertifikat kasebut ditujukan kanggo pangembang sing ngetrapake, kode, utawa njaga komponen cloud lan Edge IoT. Pangembang mesthine wis duwe pengalaman nggawe awan lan komponen pinggiran kanggo produk Azure IoT.

Pangembang IoT bisa njupuk kursus jalur pembelajaran Microsoft - kayata Miwiti Azure IoT utawa Mbangun Smart Edge karo Azure IoT Edge - kanggo nyiapake ujian online gratis utawa kanggo mbayar kelas sing dipimpin instruktur. Calon kudu bisa ngenali setelan konfigurasi Azure IoT ing kode lan ngrampungake tugas kodhe tartamtu. Ujian Microsoft Azure IoT Developer AZ-220 regane $ 165.

Sertifikat Arsitek IoT sing Disertifikasi Arcitura

Sertifikasi Arsitek Arcitura IoT kalebu telung kursus sing kalebu teknologi IoT lan arsitektur, protokol radio lan pesen telemetri. Kursus kasebut kalebu latihan laboratorium lan ujian final sing kudu dilulusake supaya bisa disertifikasi. Konten saldo aplikasi teknis lan pangerten umum babagan nilai bisnis ing mburi IoT.

Arsitek IoT sing disertifikasi kudu ahli ing desain IoT kanthi model konektivitas sing bisa diukur lan fungsi distribusi. Calon bisa melu pelatihan sing dipimpin instruktur sing ditambah karo bahan sinau mandhiri. Lokakarya sertifikasi regane $ 1200. Bahan Ujian Io -90.01 Next-Gen IT lan Kit Sinau dikenai biaya tambahan.

sumber: InternetOfThingsAgenda

Foto saka Esuk Bir na Unsplash


Rampung edan karo pinter. Yen ana sing anyar, mula kudu diserah lan diuji. Dheweke seneng solusi sing bisa digunakake, lan sengit gadget sing ora ana gunane. Ngimpi dheweke yaiku kanggo nggawe portal paling cerdas ing Polandia (lan mengko ing jagad lan Mars ing 2025).

Klompok Polandia Smart Home dening SmartMe

Klompok Polandia Xiaomi dening SmartMe

Promosi SmartMe

Kiriman sing gegandhengan