Apa sampeyan ngembangake fungsi omah sing cerdas? Salah sawijining elemen yaiku switch cerdas. Pramila aku mutusake nyiyapake pandhuan babagan jinis switch lan cara nyambungake.

Ing forum lan situs web, isih ana pitakon babagan cara nyambungake switch cerdas - biasa, tangga, salib - supaya bisa digunakake kanthi mandiri utawa ing instalasi cerdas. Aku bakal nyoba mangsuli pitakon iki.

Ngalih tangga

Saklar tangga yaiku saklar sing bisa digunakake kanthi pasangan. Biasane dilebokake ing koridor dawa, ing loro-lorone ruangan utawa ing tangga. Prinsip operasine ora beda karo switch biasa. Piranti kasebut beda-beda mung ing struktur internal lan cara sambungan menyang instalasi. Apa sing digunakake saklar tangga? Supaya kita bisa nguripake lampu ing sak panggonan lan mateni ing papan liya, lan uga kosok balene. Thanks kanggo iki, kita ora prelu bali menyang saklar pisanan, lan lampu bisa diuripake lan dipateni saka endi wae, tanpa preduli posisi switch liyane.

Kepiye yen kamar mbutuhake luwih saka 2 switch? Banjur kita menehi hasil salib sing kudu dilebokake ing antarane tombol tangga.

Kanggo ndeleng beda sambungan tangga lan salib, ayo miwiti karo diagram sambungan saklar tunggal.

Ing kene filsafat ora akeh. Nalika nguripake tombol menyang negara "Aktif", sirkuit ditutup lan aliran saiki menyang bohlam. Yen ana saklar tangga, sirkuit kudu nutup saben saklar supaya bisa nguripake lampu

ngalih tangga

Kaya sing sampeyan deleng ing diagram ing ndhuwur, kanthi ngalihake switch, kita bakal nutup utawa ngilangi sirkuit kasebut. Dadi kita kudu duwe 2 kabel komunikasi ing antarane switch.

Ngalih salib cerdas

Yen kita pengin ngontrol cahya saka luwih saka 2 poin, kudu nggunakake switch salib. Aku nglukis kontak karo warna supaya luwih nggambarake prinsip operasi.

Ana sawetara tombol salib sing bisa digunakake ing antarane ngalih tangga. Rong kabel komunikasi uga dibutuhake ing antarane.

Modul kontrol cahya liwat telpon

Yen kita duwe switch mekanik, ora preduli tangga utawa switch salib, modul kasebut mesthi dipasang ing pungkasan minangka elemen pungkasan sadurunge bohlam. Sampeyan mung priksa manawa modul kita dikontrol dening fase utawa kabel netral lan sambungake menyang switch.

Uga cathet yen diagram ing ndhuwur kanggo ngalih. Saliyane, tombol lonceng (sakedap, sing tumindak mung nalika tombol ditahan) kudu disambungake kanthi paralel, kaya ing diagram ing ngisor iki.

Saklar lonceng

ngalih tanggaNgalih cerdas

Ing tombol cerdas, kayata Sonoff, Tuya, kita nyambung fase lan kabel netral menyang kabeh, nanging mung siji sing nyambung menyang bohlam. Ing aplikasi kasebut, kita nemtokake pilihan supaya switch duwe nilai sing padha.

Awas! Elinga mateni voltase sekring nalika nyambungake switch, modul lan aktuator.


Electronics ing getih sampeyan! Krzysiek minangka editor lan desainer ing SmartMe operasi ing Asisten Omah. Dheweke kerep seneng mbangun solusi kanggo awake dhewe lan nuwuhake semangat gegayutan karo omah sing cerdas. Ing wektu gratis dheweke seneng njupuk gambar lan kita seneng nerbitake gambar kasebut

Klompok Polandia Smart Home dening SmartMe

Klompok Polandia Xiaomi dening SmartMe

Promosi SmartMe

Kiriman sing gegandhengan