Aku nampa 4 modul kanggo tes saka Blebox, perusahaan Polandia sing wis 5 taun ing pasar. SwitchBox bakal dadi sing pertama kanggo reviewku. Aku ngajak sampeyan kanthi temenan ing teks!

switchbox v3 lan liya-liyane

Sadurunge tekan titik kasebut, luwih becik nulis sawetara tembung babagan Blebox kanggo wong-wong sing durung nate krungu (yen ana). Blebox yaiku, sawijining perusahaan Polandia sing wis ana ing pasar wiwit taun 2013. Dheweke diwiwiti minangka wiwitan, nanging berkembang kanthi cepet lan saiki produke padha saingan karo produk Tiongkok, kayata Shelly.  Bedane yaiku kabeh produksi ditindakake ing Uni Eropa, lan umume ing Polandia. Kita entuk switchBox saka toko ultrasmart lan sampeyan uga bisa kasedhiya ing kana tuku.

Napa pantes milih produke? Yen patriotisme lokal ora cocog karo sampeyan, mula bisa uga kabeh sertifikat listrik sing diduweni piranti kasebut ing Uni Eropa bakal narik kawigaten sampeyan. Utawa bisa uga ukuran piranti sing luwih cilik lan luwih gampang dilebokake ing kaleng. Sampeyan uga bisa dadi bahan sing digawe. Ing kasus biasane, tinimbang plastik, kita duwe komposit sing cukup keras. Mungkin kita malah ora butuh router kanggo nyambung menyang piranti. Iki bisa dadi garansi situs 5 taun ing Polandia.

Blebox uga nggawe piranti sing angel ditemokake saka pabrik liyane, kayata termostat sauna.

Ora preduli saka argumen kasebut sing bakal ngyakinake sampeyan, aku mutusake mriksa lan njlentrehake 4 piranti kanggo sampeyan. Dina iki sing pertama - switchbox.

switchBox v3 saka Blebox

Ukuran Amarga aku ujar manawa piranti kasebut sithik, saiki bakal spesifik: 39 x 47 x 23 mm. Dheweke malah bakal dipasang ing kothak biasa, nanging yen kita nyambung, umpamane, ngalih tangga lan luwih akeh kabel, mesthine kudu diwenehi kothak sing luwih jero. INAku nembe ngerti kanthi ora resmi - yen kothak bathi bakal diluncurake modul urip / mati kaping pindho luwih cilik.

Sistem komunikasi standar 2,4 GHz WI-FI.

Model sing daktulis duwe siji output, nanging uga ana model 2-output. Apa sing ditemokake ing kothak kasebut? Sithik. Modul lan kertu kanthi kode QR

kothak ngalih v3

Piranti kasebut dhewe katon sederhana lan rapi. Desain ireng lan biru lan huruf putih. Uga ana diode sing menehi informasi babagan operasi piranti kasebut.

Nyambungake switchBox menyang daya utama

Aku nggunakake modul kanggo ngontrol cahya ing kamar turu. Separo liyane negesake manawa saklar aluminium lawas kita kudu tetep, mula ora bisa lolos ngalih tutul.

saklar listrik

Dadi aku butuh barang sing kudu didhelikake ing kaleng. Nalika nyambungake, kita kudu eling yen kanggo modul iki, kita butuh pasokan listrik lengkap, yaiku fase sing disebut (kawat L) lan kawat netral (N), lan mesthine kabel sing ngarah menyang bohlam. Nalika ndeleng modul, kita bakal langsung ndeleng rutinitas tartamtu. Ing sisih kiwa ana 2 soket terminal kanthi voltase, yaiku kabel listrik lan output menyang bohlam. Ing sisih tengen, ana kabel netral lan kabel saka saklar, sing ing sambungan kita nyopot kabel netral. Kita bisa nyambungake kaya ing diagram ing ngisor iki.

diagram nyambungake kothak bathi

Kanggo kula, warna kabel ora cocog karo standar, nanging amarga ana sambungake bohlam kanggo dipasang ing panggon liya lan diagram tangga, katon rada rumit.

kabel_switch

Pandhuan babagan cara nyambungake ngalih tangga bisa ditemokake ing kiriman sing kapisah.

Kontrol switchbox liwat app

Sawise ndownload Aplikasi wBox, kita kudu nyambung menyang Wi-Fi sing digawe dening modul. Iki minangka jaringan sing diarani switchBox - sawetara nomer identifikasi. Aku duwe switchBox-12521c008F. Banjur jalanake program kasebut.

Kita bisa mlebu menyang akun Blebox nggunakake Facebook utawa akun Google utawa nggawe akun kanthi menehi email lan sandhi. Yen mung nggunakake lokal kanthi saklar, saklar bisa dideleng ing menu kontrol, ing piranti langsung. Nalika ngeklik, tombol bakal katon - iku mung urip / mateni. Kita uga bakal duwe kejutan, bisa mriksa konsumsi listrik lan biayane, yen mung nyetel biaya 1 kWh.

switch_box_application

switchbox_application

Menyang setelan sing luwih jero, kita duwe opsi ing ngisor iki:

  • jeneng piranti,
  • manawa diode sinyal kasebut kudu ana,
  • apa kita pengin akses adoh (yen pengin liwat Internet, kita kudu nggawe akun lan ngonfigurasi WIFI sing ana ing omah),
  • manawa pangukuran energi kudu diuripake, kepiye cara ngalih sawise urip maneh (sawise listrik gagal),
  • nyetel wektu nalika lampu kudu urip kanthi otomatis.

Tab sabanjure yaiku tumindak. Iki minangka pemicu negara sing beda ing piranti utawa piranti liyane. Server sing sederhana kaya ngono, yen ora nggunakake Asisten Ngarep, openHub, Google Home utawa jinis server liyane. Kita milih jinis tumindak, kayata ngganti negara, nguripake, mateni, urip sawetara wektu, ngontrol piranti liyane utawa nelpon URL, lan sing bakal dadi pemicu: pencet tombol sing cendhak, dawa, pangowahan negara ujung sing mudhun (yaiku sinyal mati), nambah pinggiran (aktivasi sinyal) utawa umume ganti negara.

Amarga aku duwe tombol toggle, dudu lonceng, aku nyetel supaya bisa nanggepi pangowahan ing negara slope lan jinis tumindak kanggo ngganti negara.

Banjur kita bisa nyetel jaringan WIFI sing modul sing kudu disambungake (ing kene aku ora kejawab pilihan setelan IP statis, mung bisa digunakake karo dhcp).
Sabanjure, kita bisa milih manawa jalur akses switchBox aktif utawa visibilitas ing WIFI omah wis cukup. Yen kita tetep aktif, mula kudu disetel sandhi sing bakal disambungake.

Banjur ana jadwal sing bisa ditemtokake kanthi rinci babagan dina, jam utawa malah gumantung karo posisi srengenge sing kudu ditanggepi.

jadwal kothak wedhi

Fungsi liyane kalebu nyetel wektu, zona wektu, lokasi piranti utawa nyambungake kontrol remot tambahan lan nganyari. Kajaba iku, ing aplikasi kasebut kita bisa nyetel klompok piranti, otomatisasi (adegan) lan tampilan aplikasi kita.

Integrasi Blebox karo Asisten Ngarep

Asisten Ngarep duwe integrasi Blebox otomatis. Cukup pindhah menyang Konfigurasi -> Menu integrasi lan mung ngetik alamat IP piranti (kanggo dicenthang ing aplikasi).Integrasi Blebox

 

Lan siyap! Saiki kita bisa ngontrol Blebox liwat HA. Sayange, mung entitas ngaktifake / mateni sing kasedhiya. Kita ora duwe entitas sing komunikasi konsumsi listrik.

encje_blebox

Kita mung bisa mriksa iki ing aplikasi asli. Muga-muga pangembang ing sawetara versi bakal ngatasi.

Napa kothak werni katon padha

Aku nyebutake kinerja sing ora biasa. Piranti kasebut, tinimbang wujud umum "elektronik sing ditutup ing kothak plastik", digawe saka komposit khusus sing atos kanthi termal. Solusi sing arang ditemokake ing piranti konsumen, nanging populer ing industri otomotif utawa pertahanan.

Nopo nopo Iki amarga ana ide sing rada unik kanggo nambah keamanan omah. Ora duwe omah plastik biasa - kaya umume ing pasar - piranti kasebut wis ditutup kanthi resin insulasi elektro khusus (jampel 3000V / mm), sing uga ora gampang kobong.

Napa pentinge? Malah elektronik sing paling apik bisa gagal. Internet kebak foto produk populer lan uga smartphone lan tablet paling dhuwur sing wis murub utawa mbledhos. Industri otomasi ing omah ora ngindhari masalah iki - mula panggunaan omah sing atipikal - nglindhungi omah lan pangguna, lan liyane - kanggo ngamanake sistem elektronik saka efek lingkungan sing ditrapake - utamane ing tembok - dening Kelembapan lan bledug. Asumsi kasebut yaiku produk kudu diganti nalika pangguna pengin - lan ora - nalika rusak. Lan nglindhungi elektronik kanthi enkapsulasi - digunakake, antara liya ing industri otomotif utawa peralatan medis - umume nambah daya tahan.

summation

Switchbox mesthi narik kawigaten aku. Dadi aku mutusake dhaptar sawetara kaluwihan kasebut:

  • dimensi cilik,
  • Produsen Polandia,
  • piranti ora gampang kobong,
  • relay sing ditrapake ngidini sampeyan kanthi aman ngalih saiki nganti 16A (arus gelombang nganti 80A),
  • piranti duwe proteksi overvoltage,
  • kemampuan ngontrol remot kontrol lan tombol nirkabel;
  • Garansi 5 taun,
  • sambungan gampang,
  • gampang digunakake,
  • kacepetan reaksi,
  • bisa digunakake malah tanpa WIFI ing omah,
  • pangukuran konsumsi listrik,
  • integrasi langsung karo Asisten Ngarep.

Lan apa sing ilang ing piranti iki? Setelan IP tetep (router ora duwe fungsi memori IP kanggo piranti kasebut lan sawise gagal listrik aku kudu nyiyapake maneh ing Asisten Ngarep). Babagan liyane sing ilang yaiku informasi babagan konsumsi daya menyang Asisten Ngarep.

Kita entuk switchBox saka toko ultrasmart lan sampeyan uga bisa kasedhiya ing kana tuku.


Electronics ing getih sampeyan! Krzysiek minangka editor lan desainer ing SmartMe operasi ing Asisten Omah. Dheweke kerep seneng mbangun solusi kanggo awake dhewe lan nuwuhake semangat gegayutan karo omah sing cerdas. Ing wektu gratis dheweke seneng njupuk gambar lan kita seneng nerbitake gambar kasebut

Klompok Polandia Smart Home dening SmartMe

Klompok Polandia Xiaomi dening SmartMe

Promosi SmartMe

Kiriman sing gegandhengan