Waca liyane
Ilmu, News

Perusahaan-perusahaan saka Polandia lan AS nandatangani surat maksud babagan ekstraksi helium-3 ing rembulan

Perusahaan Sistem Sumber Daya Solar startup Krakow wis mlebu karo perusahaan Amerika US Nuclear Corp. layang maksud babagan pasokan isotop sing larang regane saka rembulan - helium-3. Perusahaan Małopolska arep kerja sama karo entitas liyane ing proyek kasebut, kalebu ...

Waca liyane

Waca liyane
News

Kebangkrutan Perseverance minangka sukses saka NASA. Misi kasebut bakal nyoba teknologi kanggo pesawat sing dikelola wong

Kebangkrutan Rover Perseverance ing Mars mesthi sukses ing NASA, lan kabeh proyek kasebut duwe tugas penting, ora mung ilmiah, nanging uga teknologi - komentar Rafał Grabiański saka majalah Urania lan portal sing njlentrehake panelitian luar angkasa. Amerika ...

Waca liyane

Waca liyane
Ilmu, News

Digunakake ing piranti sing matesi emisi polutan dening kapal laut

Universitas Teknologi Białystok ngupayakake piranti inovatif kanggo matesi emisi polutan dening unit maritim gedhe. Peneliti ngembangake apa sing diarani scrubber kompak, sing utamane kanggo nyuda emisi oksida belerang. Universitas kasebut ngumumake dina Selasa ing rilis pers yen tim peneliti, ...

Waca liyane