Saben petualangan wis diwiwiti. Yen sampeyan kepingin weruh nalika omah sing cerdas kesengsem sampeyan kaping pisanan, apa sing bakal sampeyan jawab? Ing kasusku, bakal dadi pemuka pambukaan film "Back to the Future." Lan nalika sampeyan miwiti ngulandara karo omah sing cerdas? Nalika omah sing cerdas kebak sensor lan piranti dadi soko kanggo sampeyan, berkat urip sampeyan luwih gampang lan luwih nyaman? Aku miwiti nalika aku narik sekotak kothak saka pesawat Aqara saka Xiaomi saka kothak lan aku banjur ujar dhewe: ayo miwiti!

Ok, nanging mbaleni siji langkah, amarga ora kabeh wong kudu ngerti apa ana Aqara utawa Aqara Hub. Iki minangka sub-merek Xiaomi, darmabakti kanggo omah sing cerdas, yaiku supaya produk sing luwih dhuwur tinimbang produk Xiaomi. Kasedhiya banget ing mburi tembok sing gedhe, lan bubar uga resmi muncul ing Eropa. Piranti sing nggawe Hub Aqara dadi pusat prentah omah sing cerdas.

Ing review dina iki, aku bakal menehi hasil karo kit omah sing paling tithik sing disaranake kanggo sapa wae sing miwiti pinter babagan omah. Kit kasebut kalebu piranti ing ngisor iki sing arupi teknologi homekit:

  1. Tujuan Aqara Hub.
  2. Sensor mbukak lan jendhela.
  3. Sensor banjir.
  4. Detektor kumelun.
  5. Sensor gerak.
  6. Lan tambahan suhu sensor lan asor.

Kanggo kula, himpunan produk cerdas iki minangka dhasar kanggo omah sing aman lan dheweke nuntun tujuan omah sing cerdas kanggo kabeh wong. Lan liyane, kanthi pesawat iki, rasio kualitas regane ora bisa dibatalake.

Omah cerdas Xiaomi - kesan pertama

Saben produk Aqara apik banget lan di rangkepake. Ing kothak, sampeyan mesthi bakal nemokake produk kanthi pandhuan sing bakal mbantu sampeyan operate lan nginstal aplikasi lan piranti Xiaomi tanpa masalah. Ing kasusku, iki minangka manual ing basa Cina, nanging sampeyan bakal nampa pandhuan ing basa Inggris utawa basa Polandia.

Gerbang kanthi sensor tetep ana ing warna warna produk Xiaomi, putih. Detektor gerbang lan asap luwih gedhe, dene sensor kanggo lawang / windows, banjir lan suhu sithik banget. Sampeyan bisa asring nemokake kanthi warna kuwat (kayata putih ing ireng) utawa kayu. Iki katon apik banget.

Sensor pambuka lawang lan jendela yaiku siji-sijine kasusun saka rong unsur - persegi panjang sing luwih cilik lan luwih gedhe. Singkat kasebut, sekumpulan piranti cerdas sing ngetrenake kegiatan dhasar ing omah katon modern lan apik.

Mbukak lan dipasangake piranti Aqara

Ngonfigurasi omah pinter Xiaomi adhedhasar produk Aqara ditindakake kanthi rong tingkat. Pisanan sampeyan nambah gateway Hub Aqara, banjur sensor individu. Amarga kasunyatan sing rada nyenengake, kita wis nggawe pandhuan khusus sing bakal sampeyan temokake kene. Iku kalebu loro katrangan kanggo MiHome lan integrasi karo aplikasi Apple Home (Apple HomeKit). Thanks kanggo sampeyan, sampeyan bakal sinau carane miwiti nggunakake teknologi ngarep sing pinter Xiaomi.

Hub Aqara saka Xiaomi

Hub Aqara
 

Produk Aqara, tanpa, kita ora bakal miwiti petualangan kanthi omah sing cerdas, yaiku Aqara Hub, i.e. Gol saking tendhangan. Gapura dirancang kanggo nyambungake peralatan liyane lan ngidini kendhali jarak jauh liwat wifi. Kita nempelake sensor utawa kontrol sing luwih akeh (Tinjauan Aqara Relay bakal teka). Iki kudu dipasang kabeh wektu lan kudu ana ing tengah omah lan cedhak karo dalan.

Keuntungan sing amba banget lan bedane utama dibandhingake karo Xiaomi Hub yaiku dhukungan kanggo Apple HomeKit. Iki tegese loro-lorone gapura dhewe lan kabeh piranti sing kita sambungake bisa nyambung langsung menyang aplikasi Ngarep ing piranti Apple. Lan sanajan aku seneng banget karo MiHome, aku tetep ngatur omahku sing cerdas kanthi luwih apik kanthi bantuan Omah. Ing bagean pungkasan saka review aku bakal nerangake babagan luwih wiyar.

Hub Aqara saka Xiaomi ora mung dadi tujuan. Kauntungan gedhe liyane yaiku fungsi weker. Gapura duwe sirine sing dibangun lan yen kita nyambungake karo sensor sing ana weker, bakal dadi swara darurat. Ing gapura kita bakal nemokake tombol sing bisa dipateni utawa mateni weker, sanajan kita bakal nindakake kanthi otomatis utawa saka salah siji saka rong aplikasi. Sensor obah ndadekake njaga omah sing cerdas minangka keselamatan saka tangga rumah tangga.

Fungsi gerbang pungkasan minangka lampu. Saliyane sirine weker, gapura uga duwe lampu sing sumunar abang yen sinyal dipicu. Uga bisa digunakake minangka lampu wengi magepokan karo sensor gerak.

Kanggo siji tujuan cukup akeh pilihan.

Sensor lawang Aqara

Sensor mbukak lan jendhela

Sensor dhasar kanthi dhasar bisa miwiti nggawe weker omah ing teknologi Xiaomi homekit yaiku sensor pambuka. Prinsip operasi kaya ing ngisor iki: sensor dumadi saka rong unsur sing kudu banget cedhak. Siji dipasang ing unsur sing bisa dialihake, lan sing liyane ing sawijining permanen, e.g. lawang lan pigura. Yen sesambungan ing antarane sensor ora bisa dirating, kayata nalika mbukak lawang, mula sensor kasebut ndeteksi lagi mbukak. Yen kita nambahi ing kamar sing cocog, kita bakal ngerti persis ing endi pangowahan kasebut dumadi.

Sensor lawang Aqara
Sensor lawang Aqara

Sensor dipasang kanthi masang menyang pita ing mburi. Sajrone instalasi, aplikasi kasebut bakal menehi informasi babagan apa sensor sing cedhak utawa apa kita isih kudu nyedhaki. Elinga, jarak kasebut sithik banget - mung sawetara milimeter. Sawise nambah sensor menyang gerbang, bakal katon ing MiHome Xiaomi lan Apple House kanthi otomatis.

Sensor kasebut dhewe ora duwe konfigurasi akeh, nanging bisa digunakake kanggo otomatisasi:

 

  1. Otomatisasi dhasar yaiku kabar telpon sing mlebu yen salah sawijining sensor wis ndeteksi bukaan lawang utawa windows. Sampeyan bisa milih nindakake iki mung utawa mung yen ora ana ing omah. Iki migunani banget nalika sampeyan ora ngelingi manawa sampeyan nutup jendhela utawa lawang. Sampeyan murub aplikasi lan kabeh wis jelas.
  2. Otomasi liyane yaiku fungsi weker. Kita bisa menehi katrangan manawa lawang lan windows mbukak nyebabake weker. Yen sensor ndeteksi bukaan nalika weker bakal dipicu, gapura bakal mulai nggronjal lan cemlorot abang, lan kita bakal entuk kabar babagan weker. Kita bisa nyetel inklusi kanggo sawetara jam utawa adhedhasar posisi nalika kita pindhah utawa nyedhaki omah.
  3. Kita uga bisa mbangun automasi liyane sing bakal dipicu sensor. Contone, nalika kita mbukak lawang mlebu, buta bakal ndhelikake utawa lampu aula bakal teka.

Cara langkah-langkah otomatisasi omah sing cerdas bisa ditemokake ing antarane pandhuane.

Sensor banjir

Sensor Banyu Aqara

Sensor banjir wis nylametake apartemenku kaping telu lan iki minangka salah sawijining tuku paling apik sing wis daklakoni nganti saiki. Sensor bisa digunakake kanthi cara sing padha karo sing kasebut ing ndhuwur. Nalika ndeteksi apa-apa (ing kasus iki, yen wis udan), langsung ngirim informasi menyang gerbang lan wiwit muring-muring. Gerbang kasebut banjur kanthi otomatis mlebu mode weker (yen wis diuripake utawa ora) lan uga bakal wiwit nggrundel lan nyala abang. Uga entuk kabar ing telpon kanthi informasi manawa bocor dideteksi.

Crita urip nyata yaiku nggunakake sensor iki mung rong dina sawise nginstal. Kita mung pindah ing apartemen lan meh ora nginstal kabeh peralatan ing omah. Aku wis duwe rong sensor banjir, sing dak pasang ing sandhinge mesin cuci lan ing sangisore siphon, ing pawon. Sawijining sore, nalika kita nonton TV, tiba-tiba weker lan sensor banjir wiwit nggegirisi, swara kasebut elek lan bojoku lan aku ora ngerti apa sing kedadeyan. Aku langsung nyekel ponsel lan ndeleng kabar yen Xiaomi Smart Home wis nemokake bocor ing mesin cuci. Mesin cuci dibangun ing pawon lan ing sangisore gandheng karo segel anti banyu. Sawise ngilangi jalur kasebut prakteke banjir. Pranyata hos mesin cuci lan kabeh wiwit banjir. Wis pirang-pirang dina kanggo ngresiki perabot lan lantai, nanging yen ora kanggo sensor kanggo PLN 30, kita ora bakal ngerti babagan iki, amarga Strip iki njaga kabeh banyu supaya ora diwutahake, lan kita bakal bisa ngrusak perabot anyar kanggo pawon lan lantai. Mengko, ana bocor kaping pindho (hos maneh saka mesin cuci lan sepisan mesin pencuci piring), nanging mula kita ngerti arep mlayu kanggo mungkasi.

Sawise crita iki, aku tuku loro sensor maneh sing dilebokake ing papan liya sing bisa uga ana banyu. Keluwesan sing dijamin karo Xiaomi homekit minangka kauntungan penting.

Detektor kumelun Aqara

Detektor kumelun

Detektor asap bisa uga padha karo kabeh detektor asap liyane. Kita pasang ing plafon cedhak panggonan sing katon geni (mula ing 95% kasus kasebut minangka pawon). Ing setelan sensor, kita bisa netepake jinis papan dununge: kayata, umpamane, gudang, sing kudu sensitif banget, utawa pawon, kanthi kemungkinan ana weker palsu.

Cara sing dipasangake padha karo sensor liyane, yaiku ndeteksi ancaman (ing kedadeyan asap iki) lan ngaktifake sirine internal banget, uga weker ing gapura Xiaomi Aqara Hub lan telpon. Nganti saiki, sensor mung nyembur sapisan nalika bojone lagi nedha bengi. Mulane, iku sensor sing dheweke ora seneng banget ????

Detektor kumelun Aqara

Sensor gerak

Sensor Gerak Gerak

Sensor gerak beda karo produk Aqary liyane. Wangsulan: Bab ingkang sapisanan ngrebut mripat yaiku ukurane sing sithik. Ing staircases utawa ing restoran kita digunakake kanggo sensor ukuran saka ajin sing gedhe. Sensor saka Aqara luwih cilik, mula bisa didhelikake ing endi wae. Sensor bisa didhawuhi dhewe utawa kanthi sikil. Kaki ngidini kita maneuver piranti kasebut lan nyetel ing akun sing ora biasa. Mangkono, kita bisa dipasang, utawa nempel ing tembok utawa langit-langit. Kemungkinan ora ana pungkasan ing kene.

Sawise dipasangake sensor kanthi gapura, kita bisa nggunakake potensial lengkap sawise sawetara wektu. Bisa digunakake minangka elemen keamanan tambahan kanthi ndeteksi gerakan ing apartemen yen ora ana bisa micu weker. Kita uga bisa menehi dhasar babagan macem-macem automasi kayata lampu lampu nalika mlebu kamar kanthi indikasi yen kudu ditindakake mung ing wayah wengi. Sensor iki minangka tambahan sistem Aqara sing murah nanging migunani.

Sensor suhu Aqara

Sensor suhu lan asor

Sensor iki beda karo liyane amarga ora kalebu ing kategori safety, nanging kalebu kategori sing cocog. Nanging, sawetara fitur banget kanggo menehi review khusus, mula aku kalebu ing kene. Kaya jenenge, ndeteksi suhu lan asor ing ruangan sing diwenehake. Kajaba iku, iki uga nuduhake tekanan, nanging ora kanggo hectopascals, nanging ing kilopasik - mung tambah siji nol lan kabeh bakal jelas. Saliyane fungsi kasebut, sensor uga nuduhake apa suhu ing ruangan tartamtu optimal (lapangan ijo) utawa ora.

Sensor kasebut mung menehi informasi dhasar babagan cuaca, nanging kemungkinan nggunakake ing otomatisasi luwih akeh. Kita bisa nyambungake bagean otomatis omah omah sing cerdas Xiaomi adhedhasar suhu utawa asor, kayata.

  1. Miwiti penghawa hawa yen suhu mundhak nganti sawetara derajat.
  2. Miwiti humidifier yen hawa ora asor.
  3. Muncang buta nalika suhu mundhak, utawa mindhah nalika sithik.
Sensor suhu Aqara
Ana akeh kemungkinan lan kita kabeh bakal nuduhake sampeyan ing bagean tutorial.

Aplikasi kanggo Aqara - MiHome lan Apple House

Ngerti carane kabeh piranti ing omah sing cerdas bisa ditindakake, bisa mbukak rong aplikasi utama, yaiku MiHome saka Xiaomi lan Apple Dom. Kaya sing wis dak tulis dhisik, aku bakal ninggalake konfigurasi rinci ing pandhuan kasebut, lan aku bakal nerangake babagan loro aplikasi kasebut.

Apple House

Sawise nambah gerbang ing MiHome lan dipasangake karo HomeKit, piranti pisanan bakal katon, yaiku Aqara Hub. Saka level MiHome, ing layar pisanan sampeyan bakal bisa miwiti / mateni weker lan lampu. Banjur, kita duwe rong tampilan maneh - otomatisasi lan piranti. Kanthi otomatis, kita nggawe adegan (pandhuan), lan liwat piranti, kita bisa nambah sensor (bisa uga liwat menu MiHome utama). Kanggo pilihan gerbang, kita bisa nyetel kamar sing dununge, volume lan swara weker (kayata sirene polisi) lan warna lampu kasebut. Aku bisa nyiyapake gerbang udakara tengah wengi lan nalika nguripake swara alarm, aku kaget yen gerbang kasebut nuduhake potensine. Ya, tangga teparo kudu muja aku ...

Ing Apple House, kita duwe pilihan sing luwih sithik. Sawise nambah gapura menyang HomeKit, piranti bakal katon ing menu utama. Iku apik kanggo ngganti jeneng lan ditambahake menyang kamar sing cocog. Ing Apple House, kita uga bisa ngaktifake weker lan lampu lan nindakake automasi sing padha karo ing Xiaomi MiHome. Opsi luwih murah, nanging luwih trep kanggo nggunakake aplikasi iki.

Kita nambah sensor bukaan, banjir, kumelun lan suhu kanthi nambahake piranti. Kita elinga njlentrehake kanthi apik lan diwenehake menyang kamar, amarga kita bakal ngerti ing endi ana sing terdeteksi. Ing aplikasi Ngarep, kita ora prelu nindakake apa wae supaya katon - gerbang bakal nambah dhewe. Ing kene uga nerangake lan menehi menyang kamar. Ing kasus iki, ora akeh opsi liyane.

Saben dinane urip karo Aqara

Amarga duwe piranti kaya ngono, kita wis duwe Omah Cerdas Xiaomi sing nyata. Aku nggunakake non-stop saben dina lan rasane aman banget. Mesthine, iki ora kabeh alarm PLN 2 karo tim keamanan sing bakal teka ing 15 menit, nanging ora kabeh kita butuh kaya ngono. Aku menehi saran marang wong sing duwe omah supaya padha nggawe weker kanthi cerdas lan nggawe sing normal - yen ana bencana sing gedhe banget.

Detektor banjir lan kumelun ora katon lan iki perane. Dheweke mung bisa mlaku nalika ana kedadeyan. Sensor bukaan lawang lan jendela menehi informasi yen kabeh wis ditutup utawa yen aku kelalen lan aku kudu nutup jendhela. Lan sensor suhu ora mung menehi kabeh data, nanging uga katon apik banget ing kayu 😉

Loro saka gateway, kabeh piranti uga nganggo baterai lan nirkabel. Pira sing bisa digunakake ing siji batere? Sampeyan angel ngomong amarga aku wis nginstal luwih saka setengah taun kepungkur, lan nganti saiki aku ora prelu kuwatir ngganti batere.

Hub Aqara

summation

Yen sampeyan pengin miwiti ngulandara karo omah sing cerdas ing umum utawa Xiaomi Smart Home, aku nyaranake sampeyan nyetel piranti Aqara kanthi tangan. Cukup priksa manawa iki bakal dadi piranti paling anyar ing kaca produk. Regane meh padha, nanging generasi anyar bisa nggunakake protokol Zigbee 3.0, sing ngidini komunikasi luwih apik, piranti liyane lan konsumsi energi kurang.

Yen sampeyan nggandhengake omah sing cerdas karo papan tombol sing nggegirisi, ngempal tembok, narik kabel lan prelu ngerti basa pamrograman, aku seneng menehi katrangan manawa iki perkara sing wis kepungkur! ☺ Saiki kita tetep nemplek piranti ing omah sing pengin, utawa dilebokake ing kana. Kabeh persiyapan secara harfiah sawetara klik, lan uga otomatis. Lan ora mbuwang sawetara utawa malah pirang-pirang ewu zlotys, sampeyan bisa duwe omah sing cerdas, nutup anggaran kanthi jumlah ngisor 400 zlotis. Ora dadi tentara assembler lan builders, sampeyan bisa nindakake dhewe utawa kanthi pitulung. Lan sampeyan ora kudu ngenteni sawetara minggu, wis cukup sore.

Lan iki minangka jinis omah sing cerdas sing pengin kita popularize ing Polandia. Omah sing cerdas yaiku:

  1. mirah,
  2. kanggo kabeh
  3. tumindak,
  4. migunani,
  5. elegan.

Iki minangka pisanan saka akeh ulasan ing (rauh;)) portal paling gedhe babagan pinter ing Polandia.

Welcome!

SmartMe


Rampung edan karo pinter. Yen ana sing anyar, mula kudu diserah lan diuji. Dheweke seneng solusi sing bisa digunakake, lan sengit gadget sing ora ana gunane. Ngimpi dheweke yaiku kanggo nggawe portal paling cerdas ing Polandia (lan mengko ing jagad lan Mars ing 2025).

Klompok Polandia Smart Home dening SmartMe

Klompok Polandia Xiaomi dening SmartMe

Promosi SmartMe

Kiriman sing gegandhengan

21 pikirane "Xiaomi Smart Home dening Aqara! Deleng saka pesawat saka Hub Aqara"

Add a comment

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Kothak sing kudu rampung ditandhani * *

patbelas + 7 =