Saben petualangan wis diwiwiti. Yen sampeyan kepingin weruh nalika omah sing cerdas kesengsem sampeyan kaping pisanan, apa sing bakal sampeyan jawab? Ing kasusku, bakal dadi pemuka pambukaan film "Back to the Future." Lan nalika sampeyan miwiti ngulandara karo omah sing cerdas? Nalika omah sing cerdas kebak sensor lan piranti dadi soko kanggo sampeyan, berkat urip sampeyan luwih gampang lan luwih nyaman? Aku miwiti nalika aku narik sekotak kothak saka pesawat Aqara saka Xiaomi saka kothak lan aku banjur ujar dhewe: ayo miwiti!

Ok, nanging mbaleni siji langkah, amarga ora kabeh wong kudu ngerti apa ana Aqara utawa Aqara Hub. Iki minangka sub-merek Xiaomi, darmabakti kanggo omah sing cerdas, yaiku supaya produk sing luwih dhuwur tinimbang produk Xiaomi. Kasedhiya banget ing mburi tembok sing gedhe, lan bubar uga resmi muncul ing Eropa. Piranti sing nggawe Hub Aqara dadi pusat prentah omah sing cerdas.

Ing review dina iki, aku bakal menehi hasil karo kit omah sing paling tithik sing disaranake kanggo sapa wae sing miwiti pinter babagan omah. Kit kasebut kalebu piranti ing ngisor iki sing arupi teknologi homekit:

  1. Tujuan Aqara Hub.
  2. Sensor mbukak lan jendhela.
  3. Sensor banjir.
  4. Detektor kumelun.
  5. Sensor gerak.
  6. Lan tambahan suhu sensor lan asor.

Kanggo kula, himpunan produk cerdas iki minangka dhasar kanggo omah sing aman lan dheweke nuntun tujuan omah sing cerdas kanggo kabeh wong. Lan liyane, kanthi pesawat iki, rasio kualitas regane ora bisa dibatalake.

Omah cerdas Xiaomi - pengaruh pisanan

Saben produk Aqara apik banget lan di rangkepake. Ing kothak, sampeyan mesthi bakal nemokake produk kanthi pandhuan sing bakal mbantu sampeyan operate lan nginstal aplikasi lan piranti Xiaomi tanpa masalah. Ing kasusku, iki minangka manual ing basa Cina, nanging sampeyan bakal nampa pandhuan ing basa Inggris utawa basa Polandia.

Gerbang kanthi sensor tetep ana ing warna warna produk Xiaomi, putih. Detektor gerbang lan asap luwih gedhe, dene sensor kanggo lawang / windows, banjir lan suhu sithik banget. Sampeyan bisa asring nemokake kanthi warna kuwat (kayata putih ing ireng) utawa kayu. Iki katon apik banget.

Sensor pambuka lawang lan jendela yaiku siji-sijine kasusun saka rong unsur - persegi panjang sing luwih cilik lan luwih gedhe. Singkat kasebut, sekumpulan piranti cerdas sing ngetrenake kegiatan dhasar ing omah katon modern lan apik.

Mbukak lan dipasangake piranti Aqara

Ngonfigurasi omah pinter Xiaomi adhedhasar produk Aqara ditindakake kanthi rong tingkat. Pisanan sampeyan nambah gateway Hub Aqara, banjur sensor individu. Amarga kasunyatan sing rada nyenengake, kita wis nggawe pandhuan khusus sing bakal sampeyan temokake kene. Iku kalebu loro katrangan kanggo MiHome lan integrasi karo aplikasi Apple Home (Apple HomeKit). Thanks kanggo sampeyan, sampeyan bakal sinau carane miwiti nggunakake teknologi ngarep sing pinter Xiaomi.

Hub Aqara saka Xiaomi

Hub Aqara

Produk Aqara, tanpa, kita ora bakal miwiti petualangan kanthi omah sing cerdas, yaiku Aqara Hub, i.e. Gol saking tendhangan. Gapura dirancang kanggo nyambungake peralatan liyane lan ngidini kendhali jarak jauh liwat wifi. Kita nempelake sensor utawa kontrol sing luwih akeh (Tinjauan Aqara Relay bakal teka). Iki kudu dipasang kabeh wektu lan kudu ana ing tengah omah lan cedhak karo dalan.

Keuntungan sing amba banget lan bedane utama dibandhingake karo Xiaomi Hub yaiku dhukungan kanggo Apple HomeKit. Iki tegese loro-lorone gapura dhewe lan kabeh piranti sing kita sambungake bisa nyambung langsung menyang aplikasi Ngarep ing piranti Apple. Lan sanajan aku seneng banget karo MiHome, aku tetep ngatur omahku sing cerdas kanthi luwih apik kanthi bantuan Omah. Ing bagean pungkasan saka review aku bakal nerangake babagan luwih wiyar.

Hub Aqara saka Xiaomi ora mung dadi tujuan. Kauntungan gedhe liyane yaiku fungsi weker. Gapura duwe sirine sing dibangun lan yen kita nyambungake karo sensor sing ana weker, bakal dadi swara darurat. Ing gapura kita bakal nemokake tombol sing bisa dipateni utawa mateni weker, sanajan kita bakal nindakake kanthi otomatis utawa saka salah siji saka rong aplikasi. Sensor obah ndadekake njaga omah sing cerdas minangka keselamatan saka tangga rumah tangga.

Fungsi gerbang pungkasan minangka lampu. Saliyane sirine weker, gapura uga duwe lampu sing sumunar abang yen sinyal dipicu. Uga bisa digunakake minangka lampu wengi magepokan karo sensor gerak.

Kanggo siji tujuan cukup akeh pilihan.

Sensor lawang Aqara

Sensor mbukak lan jendhela

Sensor dhasar kanthi dhasar bisa miwiti nggawe weker omah ing teknologi Xiaomi homekit yaiku sensor pambuka. Prinsip operasi kaya ing ngisor iki: sensor dumadi saka rong unsur sing kudu banget cedhak. Siji dipasang ing unsur sing bisa dialihake, lan sing liyane ing sawijining permanen, e.g. lawang lan pigura. Yen sesambungan ing antarane sensor ora bisa dirating, kayata nalika mbukak lawang, mula sensor kasebut ndeteksi lagi mbukak. Yen kita nambahi ing kamar sing cocog, kita bakal ngerti persis ing endi pangowahan kasebut dumadi.

Sensor lawang Aqara
Sensor lawang Aqara

Sensor dipasang kanthi masang menyang pita ing mburi. Sajrone instalasi, aplikasi kasebut bakal menehi informasi babagan apa sensor sing cedhak utawa apa kita isih kudu nyedhaki. Elinga, jarak kasebut sithik banget - mung sawetara milimeter. Sawise nambah sensor menyang gerbang, bakal katon ing MiHome Xiaomi lan Apple House kanthi otomatis.

Sensor kasebut dhewe ora duwe konfigurasi akeh, nanging bisa digunakake kanggo otomatisasi:

  1. Otomasi dhasar yaiku kabar sing ana ing telpon yen salah sawijining sensor wis nemokake bukaan lawang utawa windows. Sampeyan bisa milih apa mesthine bakal rampung utawa mung nalika ora ana ing omah. Iki migunani banget nalika sampeyan ora eling yen sampeyan wis nutup jendela utawa lawang. Sampeyan miwiti aplikasi lan kabeh wis jelas.
  2. Otomasi liyane yaiku fungsi weker. Kita bisa menehi katrangan manawa lawang lan windows mbukak nyebabake weker. Yen sensor ndeteksi bukaan nalika weker bakal dipicu, gapura bakal mulai nggronjal lan cemlorot abang, lan kita bakal entuk kabar babagan weker. Kita bisa nyetel inklusi kanggo sawetara jam utawa adhedhasar posisi nalika kita pindhah utawa nyedhaki omah.
  3. Kita uga bisa mbangun automasi liyane sing bakal dipicu sensor. Contone, nalika kita mbukak lawang mlebu, buta bakal ndhelikake utawa lampu aula bakal teka.

Cara langkah-langkah otomatisasi omah sing cerdas bisa ditemokake ing antarane pandhuane.

Sensor banjir

Sensor Banyu Aqara

Sensor banjir wis nylametake apartemen kaping telu lan iku salah sawijining tumbas sing paling apik. Sensor kasebut padha kanthi cara sing padha ing ndhuwur. Nalika ndeteksi soko (ing kasus iki, nalika udan), banjur ngirim informasi menyang gapura lan wiwit squeak. Gapura banjur kanthi otomatis ngaktifake mode weker (preduli saka apa wis diuripake) lan uga mula ngramut lan cemlorot abang. Kita uga entuk kabar ing telpon kanthi informasi babagan bocor sing dideteksi.

Crita urip nyata yaiku nggunakake sensor iki mung rong dina sawise nginstal. Kita mung pindah ing apartemen lan meh ora nginstal kabeh peralatan ing omah. Aku wis duwe rong sensor banjir, sing dak pasang ing sandhinge mesin cuci lan ing sangisore siphon, ing pawon. Sawijining sore, nalika kita nonton TV, tiba-tiba weker lan sensor banjir wiwit nggegirisi, swara kasebut elek lan bojoku lan aku ora ngerti apa sing kedadeyan. Aku langsung nyekel ponsel lan ndeleng kabar yen Xiaomi Smart Home wis nemokake bocor ing mesin cuci. Mesin cuci dibangun ing pawon lan ing sangisore gandheng karo segel anti banyu. Sawise ngilangi jalur kasebut prakteke banjir. Pranyata hos mesin cuci lan kabeh wiwit banjir. Wis pirang-pirang dina kanggo ngresiki perabot lan lantai, nanging yen ora kanggo sensor kanggo PLN 30, kita ora bakal ngerti babagan iki, amarga Strip iki njaga kabeh banyu supaya ora diwutahake, lan kita bakal bisa ngrusak perabot anyar kanggo pawon lan lantai. Mengko, ana bocor kaping pindho (hos maneh saka mesin cuci lan sepisan mesin pencuci piring), nanging mula kita ngerti arep mlayu kanggo mungkasi.

Sawise crita iki, aku tuku loro sensor maneh sing dilebokake ing papan liya sing bisa uga ana banyu. Keluwesan sing dijamin karo Xiaomi homekit minangka kauntungan penting.

Detektor kumelun Aqara

Detektor kumelun

Detektor kumelun tumindak padha kanggo kabeh detektor kumelun liyane. Kita dipasang ing langit-langit ing cedhak papan sing bisa ditampilake geni (mulane ing 95% kasus kasebut minangka pawon). Ing setelan sensor, kita bisa nemtokake jinis panggonan ing endi: apa, kayata, gudang, ing endi kudu sensitif banget, utawa pawon, ing endi ana kemungkinan luwih gedhe weker palsu.

Cara sing dipasangake padha karo sensor liyane, yaiku ndeteksi ancaman (ing kedadeyan asap iki) lan ngaktifake sirine internal banget, uga weker ing gapura Xiaomi Aqara Hub lan telpon. Nganti saiki, sensor mung nyembur sapisan nalika bojone lagi nedha bengi. Mulane, iku sensor sing dheweke ora seneng banget ????

Detektor kumelun Aqara

Sensor gerak

Sensor Gerak Gerak

Sensor gerak beda karo produk Aqary liyane. Wangsulan: Bab ingkang sapisanan ngrebut mripat yaiku ukurane sing sithik. Ing staircases utawa ing restoran kita digunakake kanggo sensor ukuran saka ajin sing gedhe. Sensor saka Aqara luwih cilik, mula bisa didhelikake ing endi wae. Sensor bisa didhawuhi dhewe utawa kanthi sikil. Kaki ngidini kita maneuver piranti kasebut lan nyetel ing akun sing ora biasa. Mangkono, kita bisa dipasang, utawa nempel ing tembok utawa langit-langit. Kemungkinan ora ana pungkasan ing kene.

Sawise dipasangake sensor kanthi gapura, kita bisa nggunakake potensial lengkap sawise sawetara wektu. Bisa digunakake minangka elemen keamanan tambahan kanthi ndeteksi gerakan ing apartemen yen ora ana bisa micu weker. Kita uga bisa menehi dhasar babagan macem-macem automasi kayata lampu lampu nalika mlebu kamar kanthi indikasi yen kudu ditindakake mung ing wayah wengi. Sensor iki minangka tambahan sistem Aqara sing murah nanging migunani.

Sensor suhu Aqara

Sensor suhu lan asor

Sensor iki beda karo liyane amarga ora kalebu kategori keamanan, nanging luwih apik kanggo kategori penak. Nanging, duwe fungsi sing sithik banget kanggo duwe review darmabakti, mula aku dak pasang. Minangka jeneng kasebut, bisa ndeteksi suhu lan kelembapan ing ruangan sing diwenehake. Kajaba iku, uga nuduhake tekanan, nanging ora ing hectopascals, mung kilopascals - mung nambah siji nol lan kabeh bakal jelas. Kajaba fungsi kasebut, sensor uga nuduhake apa suhu kamar optimal (lapangan ijo) utawa ora.

Sensor kasebut mung menehi informasi dhasar babagan cuaca, nanging kemungkinan nggunakake ing otomatisasi luwih akeh. Kita bisa nyambungake bagean otomatis omah omah sing cerdas Xiaomi adhedhasar suhu utawa asor, kayata.

  1. Miwiti penghawa hawa yen suhu mundhak nganti sawetara derajat.
  2. Miwiti humidifier yen hawa ora asor.
  3. Muncang buta nalika suhu mundhak, utawa mindhah nalika sithik.
Sensor suhu Aqara
Ana akeh kemungkinan lan kita kabeh bakal nuduhake sampeyan ing bagean tutorial.

Aplikasi kanggo Aqara - MiHome lan Apple House

Ngerti carane kabeh piranti ing omah sing cerdas bisa ditindakake, bisa mbukak rong aplikasi utama, yaiku MiHome saka Xiaomi lan Apple Dom. Kaya sing wis dak tulis dhisik, aku bakal ninggalake konfigurasi rinci ing pandhuan kasebut, lan aku bakal nerangake babagan loro aplikasi kasebut.

Apple House

Sawise nambah gapura ing MiHome lan dipasangake karo HomeKit, piranti pisanan bakal ditampilake - Aqara Hub. Saka level MiHome, layar pisanan bakal nuduhake pilihan kanggo ngaktifake / mateni alarm lan lampu. Banjur kita duwe rong tontonan - otomatisasi lan piranti. Ing automasi, kita nggawe adegan (pandhuan), lan liwat piranti bisa nambah sensor tambahan (iki uga bisa nggunakake menu utama MiHome). Kanggo pilihan gerbang, kita bisa nyetel kamar ing papan kasebut, volume swara lan swara weker (e. Polisi siren) lan warna lampu. Aku ngatur supaya ngatur gapura ing tengah wengi lan nalika ngaktifake pilihan swara weker, aku kaget amarga gapura nuduhake potensial lengkap. Ya, tanggaku kudu tresna karo aku ...

Ing Apple House, kita duwe pilihan sing luwih sithik. Sawise nambah gapura menyang HomeKit, piranti bakal katon ing menu utama. Iku apik kanggo ngganti jeneng lan ditambahake menyang kamar sing cocog. Ing Apple House, kita uga bisa ngaktifake weker lan lampu lan nindakake automasi sing padha karo ing Xiaomi MiHome. Opsi luwih murah, nanging luwih trep kanggo nggunakake aplikasi iki.

Sensor kanggo mbukak, banjir, asap lan suhu ditambahake kanthi nambah piranti. Kita elinga kanggo njlèntrèhaké kanthi becik lan nemtokake menyang kamar supaya kita ngerti ing endi ana sing dideteksi. Ing aplikasi House, kita ora kudu nindakake apa-apa supaya ditampilake - gapura bakal nambah dhewe. Ing kene, kita uga nggambarake lan menehi kamar menyang kamar. Ora ana pilihan liyane ing kasus iki.

Saben dinane urip karo Aqara

Kanthi piranti kasebut, kita wis duwe Xiaomi Smart Home sing nyata. Aku nggunakake saben dina lan aku duwe keamanan sing apik. Mesthi, iki dudu weker kanggo 2 zlotys kanthi tim keamanan sing bakal teka ing 15 menit, nanging ora kabeh sing mbutuhake sing padha. Aku maringi pitunjuk marang wong sing duwe omah nggawe weker sing cerdas lan nyiyapake normal - yen ana kacilakan sing ala.

Detektor banjir lan kumelun ora katon lan uga sing dadi peran. Dheweke mestine mung mbukak nalika ana kedadeyan. Sensor bukaan lawang lan jendhela terus menehi informasi yen aku wis ditutup kabeh utawa yen aku wis lali ana barang lan jendela kudu ditutup. Lan sensor suhu ora mung menehi kabeh data, nanging uga katon apik banget ing kayu 😉

Kajaba ana ing gerbang, kabeh piranti diisi lan mbukak kanthi nirkabel. Suwene bisa urip ing siji baterei? Pancen angel ujar amarga aku nginstal luwih saka setengah taun kepungkur, lan nganti saiki aku ora kuwatir ngganti baterei.

Hub Aqara

summation

Yen sampeyan pengin miwiti ngulandara karo omah sing cerdas ing umum utawa Xiaomi Smart Home, aku nyaranake sampeyan nyetel piranti Aqara kanthi tangan. Cukup priksa manawa iki bakal dadi piranti paling anyar ing kaca produk. Regane meh padha, nanging generasi anyar bisa nggunakake protokol Zigbee 3.0, sing ngidini komunikasi luwih apik, piranti liyane lan konsumsi energi kurang.

Yen sampeyan nggandhengake omah sing cerdas nganggo papan kunci sing nggegirisi, lali ing tembok, narik kabel lan kudu ngerti basa pemrograman, mula aku seneng ngandhani yen iki minangka prekara kepungkur! ☺ Saiki kita nempuh piranti ing omah sing cerdas ing ngendi kita pengin, utawa mung pasang ing kono. Konfigurasi sakabehane sawetara klik, padha karo otomatisasi. Lan tinimbang nglampahi sawetara utawa sawetara ewu zlotys, sampeyan bisa duwe omah sing cerdas kanthi anggaran kurang saka 400 zlotys. Tinimbang tentara fitters lan tukang, sampeyan bisa nindakake kanthi dhewe utawa kanthi pitulung. Lan sampeyan ora kudu ngenteni sawetara minggu, ing sawijining sore cukup.

Lan iki minangka jinis omah sing cerdas sing pengin kita popularize ing Polandia. Omah sing cerdas yaiku:

  1. mirah,
  2. kanggo kabeh
  3. tumindak,
  4. migunani,
  5. elegan.

Iki minangka pisanan saka akeh ulasan ing (rauh;)) portal paling gedhe babagan pinter ing Polandia.

Welcome!

SmartMe


Rampung edan karo pinter. Yen ana sing anyar, mula kudu diserah lan diuji. Dheweke seneng solusi sing bisa digunakake, lan sengit gadget sing ora ana gunane. Ngimpi dheweke yaiku kanggo nggawe portal paling cerdas ing Polandia (lan mengko ing jagad lan Mars ing 2025).

Klompok Polandia Smart Home dening SmartMe

Klompok Polandia Xiaomi dening SmartMe

Promosi SmartMe

Kiriman sing gegandhengan