Dheweke mbukak museum! Pungkasane - ana sing pengin ujar, utawa paling ora, aku pengin ujar, amarga aku seneng banget karo papan kasebut. Sepira gedhene rasa senengku yen firaun sing digawe kanthi digital wiwit ewonan taun kepungkur ngenteni aku ing Museum Budaya Mesir? Lan yen dheweke ngomong karo aku sejatine nyata - sanajan, kanthi paradoks, digawe dening synthesizer - swara? Kita dadi titik menarik ing pangembangan manungsa sing ora bisa disepelekake.

Menarik ...

Aku dudu materi sing apik kanggo riset babagan carane narik minat manungsa ing museum. Alesannya sederhana - Aku seneng dolan menyang museum lan kanthi jujur ​​lan ora ironis, aku mikir yen durung nate nemoni museum ala. Sampeyan ngerti, sawetara sing luwih menarik lan luwih teratur, sawetara rada ora bisa menehi imajinasi lan digawe kanthi "percikan" sing luwih cilik.

Nanging, masing-masing nyritakake dhewe, lan saben-saben aku nguntal crita kasebut kaya bar coklat sabanjure saka bar - gampang, cepet lan seneng. Nanging, dheweke ngerti manawa akeh wong sing ora seneng hiburan kasebut lan keluwen pameran kasebut bakal katon dramatis, apamaneh yen pameran kasebut beda-beda. Tingkat utama sing mutlak mesthine yaiku museum (utawa institusi pendhidhikan kanthi jinis sing beda) ing endi kedadeyan: swara, gerakan, swara lan interaksi. Ing kene, mesthine teknologi anyar bisa nylametake - visual, nanging uga ana gandhengane karo audio.

Ana wong sing bisa bengok, "Hei, gundul! Sampeyan rada mundur - solusi kaya ngono wis ana pirang-pirang taun! ”. Wong lanang sing kaya ngono ora bakal adoh saka kayektenan, amarga wis kliwat jamane umume museum, sanajan sing duwe anggaran sing rada mlarat, mung nggawe boneka sing nyamar dadi prajurit lan nindakake acara sing diarani "Tonton bledug". Saiki, pengunjung bisa nggunakake layar interaktif sing malah ngidini ngrampungake teka-teki.

Dheweke bisa muter bahan video lan audio dhewe kaping pirang-pirang lan ing konfigurasi apa wae, utawa nonton film kanthi kahanan sing ora biasa - ing layar sing dilebokake ing tembok bangunan, utawa malah ana ing trem (salam menyang Museum Uprising Silesian ing Świętochłowice). Malah swara bisa dimainake kanthi kreatif - sapa sing ngunjungi Museum Pemberontakan Warsawa lan krungu kuping sing mantap, sing sawise sawetara wektu bisa diakoni minangka deg-degan, ngerti apa sing dakkandhakake.

Musium wis saya apik, ayu lan modern. Ing mbesuk, dheweke bakal menehi kecemplung sing luwih apik! (foto: Ichigo121212, Lisensi pixel).

… Lan bakal luwih apik!

Nanging, kabeh iki bisa uga dadi inovasi sing sithik banget suwe-suwe. Dadi, kenapa ora nggawe saksi-saksi kasebut urip maneh? Saiki ternyata gampang banget (oke, aku ora bakal bisa nindakake iku) Panda Bosen, sing nuduhake karya Nathan Shipley sing menarik banget. Artis (amarga iki mesthine sampeyan bisa nemtokake wong iki), kanthi dhasar lukisan pirang-pirang abad, nggawe gambar sing realistis banget saka akeh tokoh sejarah - kayata Shakespeare, Henry VI, George Washington utawa Benjamin Franklin.

Kesan sing padha, nggawe listrik nggawe aku luwih dhisik dianggo dening Hadi Karimi, Wong Irlandia saka Teheran, sing wiwit nggawe model 3D sing apik tenan, antara liya komposer misuwur, kalebu (Hurray, hussars!) Fryderyk Chopin. Salah sawijining pangguna sing disebutake ing salah sawijining karya Karimi - aktris Anne Hathaway sing kontemporer (lan apik) - yen bakal nggawe gambar para tokoh bioskop sing wis mati - kayata Marylin Monroe utawa Humphrey Bogart lan digunakake dheweke ing film anyar.

Iki sejatine pilihan sing apik banget, lan sing paling bisa ditindakake kanthi dhuwit akeh, sing ngidini animasi karakter lengkap ing lingkungan tartamtu, yaiku 1,5 jam. Nanging apa sing ora ditindakake Hollywood kanggo nambah dhuwit? Dene, sanajan ana wong sing bisa nindakake mukjijat nalika nggawe pasuryan wong-wong sing urip pirang-pirang taun kepungkur, utawa malah ora ana - Denis Shiryaev ora mung nambah kualitas bahan film lawas lan menehi warna, nanging nggunakake kabeh mupangate. AI animasi wiwit iku nganti pasuryan sing ditampilake ing gambar - Dheweke narik nyawa maneh ing Mona Lisa utawa Frida Kahlo.

Ngomong-ngomong, kanthi browsing ing Google, aku bisa nemokake mukjijat kaya ngono sing kedadeyan ing Polandia - Shiryaev, sanajan dheweke wong Rusia, urip lan duwe perusahaan ing Tri-City. Cool - iki minangka sumbangan gedhe kanggo sejarah Internet global sing ana gandhengane karo Polandia, ing jejere lagu Cypis "Endi welut putih? (Turunan) ".

Apa aku sebutno pewarnaan bahan ing endi wae? Kadhangkala hobi sing padha dadi saya populer lan ing jero Internet sampeyan bisa nemokake wong sing duwe bakat sing bisa menehi warna kanthi sampurna, kayata foto lawas. Wong seneng Mikołaj Kaczmarek utawa Julius Jääskeläinen kanthi mantra warna-warni, dheweke kabeh bisa ngowahi pemahaman foto. Lan yen sampeyan pengin main karo pewarna dhewe, mula iya iku Algoritma bisa mbantu sampeyan kanthi sithik, nanging ora pas. Lan sampeyan ora ngerti yen ana sing bakal hack situs web lan nyolong pasuryan simbah sampeyan kanggo njupuk utangan gajian kanggo almarhum sing mlarat.

Luwih gedhe, mbok!

Saiki dadi sorotan audiovisual program. Mung cathetan, amarga nganti saiki lucu kaya sing dakkerteni. Kita bisa ngasilake otot paling cilik ing pasuryan komposer, sing wis mambu kembang ing ngisor 200 taun kepungkur. Kita bisa menehi animasi otot kanthi warna daging lengkap kanthi nggawe sawetara urutan gerakan. Nanging apa kita bakal bisa mulihake swara komposer supaya dheweke bisa ngerti kepiye dheweke tau nganalisa fugue ing D minor kanthi gaya apik?

Ora ana sing bodho. Kita ora bakal nggunakake dewan ouii ... oua ... uahaha ... Lha sing mesthine njaluk memedi saka jagad ngisor. Nanging, kita bisa nggawe swarane adhedhasar sisa awak ing awak. Muni ora masuk akal? Ing wiwitan taun kepungkur, klompok ilmuwan saka Universitas London nggawe sing luar biasa - dheweke mriksa sisa-sisa pandhita Mesir sing tilar donya 3000 taun kepungkur lan amarga mumia sing tepat kanggo mayit bisa nggawe saluran swara wong Mesir kuno. Banjur sing kari yaiku nyithak kabel 3D lan nggawe sintesis swarane. Kayane lucu banget, amarga nganti saiki bisa ngasilake "Eee" dawa kanthi gaya Robert Makłowicz, nanging pungkasane, kita lagi nggayuh prestasi ilmiah sing hebat.

Napa aku nyathet kabeh conto "mbangkitake" tokoh kuno? Amarga aku yakin, iki bakal mbesuk mbesuk, bisa uga adoh saka sing paling cedhak, pendhidhikan museologi lan museum. Ora dadi aktor sing nganggo jubah sejarah, sing bakal kita deleng amarga proyektor biasa sing dikenal saka universitas (ngipi elek Prof. Dr. M.Sc., Eng.), Kita bakal ndeleng karakter urip sing bakal menehi warna , banjur ambane 3D lan animasi rinci, lan pungkasane kita bakal menehi swara (yen sisa-sisaane cukup, utawa kita duwe conto swarane.

Hologram minangka guru urip

Lan kepiye carane bisa nampilake tokoh sejarah supaya citra kasebut bisa narik kawigaten, jelas, bisa narik kawigaten lan ngrungokake? Napa ora nggunakake hologram, kaya Putri Leia Organa, ngandhani Obi-Wan manawa dheweke mung siji-sijine harapan? Amarga kita wis tekan titik nalika para pamirsa ing konser kasebut bisa dihibur dening hologram almarhum 2Pac utawa Ronnie James Dio, kenapa kita ora nggunakake teknologi iki ing kahanan liyane, kanggo kerja didaktik?

Saiki, biaya ngasilake hologram atusan ewu dolar, mula ora kabeh museum utawa pusat sains sing ngidini (apik, praktis ora ana), kanthi kemungkinan teknologi bakal nggawe solusi kasebut luwih umum lan luwih murah. Museum lan Pusat Pendidikan Holocaust Illinois dheweke wis nggunakake hologram sing nuduhake saksi sejarah sing nyata, nanging bisa digunakake adhedhasar rekaman modern. Apa kita bakal pindhah luwih adoh?

Uga ana dilema moral sing menarik, sing bisa lan ora bisa ditindakake ing digital. Nalika nonton film sejarah biasa, kita ora ngira yen paraga tartamtu padha persis, jarene persis padha, lsp. Iki minangka konvensi adhedhasar sumber-konvensional (utawa paling ora kudune), mula aku mikir yen nggawe kepala Mozart modhel 3D sing ngomong babagan biografi sampeyan ora bakal dadi tindak pidana gedhe.

Nanging kepiye yen digital nggawe Marylin Monroe lan menehi peran anyar? Apa bakal dadi mukjizat ing jaman saiki, utawa luwih becik menehi feed gambar wong sing wis seda? Aku wedi yen sing terakhir bisa uga sukses, nanging bakal normal nganti suwe.

Kasunyatan manawa kita ora bakal mbutuhake aktor utawa wartawan, amarga kabeh bakal diganti karo tembung kunci sing mbebayani, kita bisa nulis teks sing kapisah, nanging ing acara liyane. Saiki, aku ngimpi main game museum interaktif sing Napoleon digital bengok-bengok marang aku ing basa Prancis yen aku salah nyelehake bidak ing peta lan banjur kalah karo Pertempuran Waterloo.

Kangge, aku nyaranake ngunjungi museum normal sing ora futuristik. Ayo cepet-cepet dolan menyang museum - ditutup kanthi cepet, amarga ana sebab.

Klompok Polandia Smart Home dening SmartMe

Klompok Polandia Xiaomi dening SmartMe

Promosi SmartMe