Kadhangkala kita ngalahake bathuk, ndeleng kepiye generasi wong tuwa utawa simbah bisa, taun demi taun, 40 taun berturut-turut, nonton "Teddy Bear" utawa "Dhewe" lan ngguyu terus-terusan guyonan utawa seneng banget. pemandangan. Masalahe yaiku sing luwih enom makarya miturut pola sing padha - mung "Bear" kita sing Gothic, lan Kargul lan Pawlak minangka ulama lan barbar saka Pahlawan III.

Ing urip, kita ngelingi kaping pisanan - ciuman pertama, katresnan pertama, rokok pertama ngrokok kanthi rahasia utawa dina pisanan ing sekolah anyar. Nanging, penting kanggo miwiti komputer kuat pisanan kanthi akses Internet, amarga bisa mbukak kemungkinan delirium ing ngarep monitor nganti wengi.

Aku kelingan komputer sing luwih kuat kaping pisanan, dilengkapi kertu grafis GeForce FX 5500 sing kuat (utawa paling ora katon kanggo aku) lan bisa nggumunake, yaiku miwiti game nalika semana. Ing taun 2005, PC ing kamarku mandheg mung dadi dummy, lan dadi mesin game serius - pisanane utamane ing Pos 2, amarga iku pilihan sing paling apik kanggo aku, yaiku umure 11 taun.

Nanging, suwe-suwe, nalika aku ora trolling wong ing sawetara Chaterie, aku uga miwiti main judhul liyane, lan kanca sakelas mbantu aku, sing teka ing sesi game bareng karo kothak pirate sing ngemot versi lengkap lan, mesthine retak sing cocog. Sawise ana kanca teka karo aku kanthi CD sing misterius (utawa bisa uga sawetara CD), kanthi warna emas lan nganggo logo Verbatim. Tembung GOTHIC ditulis kanthi dirasakake.

Sugeng rawuh ing koloni

Sapa wae sing main Gothic nalika isih bocah ngerti, apa sing bisa ningkatake. Sapa wae sing durung main, mesthine ora bakal main maneh, amarga karya iki bisa uga bakal cepet dibuwang nganggo mekanik kuno, sawetara solusi, lan grafis pungkasane. Oalah, 20 taun ora kudu kliwat wiwit perdana, amarga sanajan nalika mlebu pasar, Gothic duwe kekarepan sing beda.

Cukup kanggo ujar manawa nalika kancaku mulih, aku mandheg mandheg ngontrol lan mung dina kaping loro ing sekolah aku kudu nerangake yen ngomong karo NPC, sampeyan kudu cukup cedhak lan klik panah munggah lan tombol mouse kiwa sekaligus. Aku ora ngerti apa luwih elek babagan solusi game utawa babagan cerebellum umur 11 taun. Masalah liyane sing penting yaiku menek tangga, nanging kanggo kanca kolega kudu kuliah kaping pindho gaya TEDx.

Sanajan ana bug, aku tresna marang Gothic kanthi tulus, lan uga Gothic II, III luwih sithik, sanajan aku adoh saka kritik parah babagan bagean iki. Aku wis asring (kaping asring) nikmati seri iki. Sampeyan bisa uga mung memori sing cepet, ana ing salah sawijining laci pikiranku sing bakal ana ing sandhinge Yu-Gi-Oh lan kertu Tamagotchi sing bentuk Pikachu, nanging ana siji masalah - game iki isih urip.

Supaya otak saya ora leyeh-leyeh, kaya es krim Cactus sing isih ana ing ambang windowsill, aku ngeculake tab "On Time" ing YouTube. Nanging, aku asring nonton video adhedhasar main Gothic - saka sing diarani kayu lapis, yaiku film adhedhasar dialog dialog sing ana ing game kasebut, kanthi ngrampungake game kasebut ing wektu sing paling cepet, utawa tanpa nganggo waja utawa nganggo senjata paling ala ing game kasebut, kanggo hiburan sing gedhe banget, yaiku ngundang 10 warga kutha kanthi kode kanggo nglawan troll ireng. Bubar iki atiku dicolong dening JohanIngeborg, sing nggawe soundtrack lo-fi gothic.

Ana ewonan, yen ora puluhan ewu, produksi kaya ngono, lan cacahe isih saya akeh. Mod anyar digawe kabeh wektu, sawetara ukuran gedhe banget. Komunitas ing saindenging game (dipimpin dening sing paling apik kanggo aku, Gothicawka) isih urip, bisa digunakake, lan pancen bisa berkembang. Iku ora mung "kacilakan" sing ana gandhengane karo petualangan Kang tanpa Jeneng.

Utawa kanggo cepet-cepet Capitol? Apa intan dig?

Heroes III minangka game sing luwih lawas tinimbang Gothic pertama, amarga wiwit taun 1999. Mesthi, sadurunge lan sawise iku uga ana produksi sing apik ing seri iki, nanging "telu" sing nate menangake para pemain, wis tetep tetep ana. Game adhedhasar giliran strategis ora ngidini sampeyan nggawe modifikasi sing disesuaikan karo sing ana gandhengane karo Gothic, nanging sawise luwih saka rong dekade, senenge padha lan - paling ora miturut panemuku - panampa sing luwih enom ora kudu mumbul, malah miwiti ngulandara karo ing 2021 taun. Pahlawan III, sanajan tanpa mod HD, tetep katon apik lan kaya dongeng, lan urutane critane game durung tuwa banget, kedadeyan sawise kedadeyan kasebut sawise premier.

Iki sebabe, kajaba akeh penggemar sing padha ing macem-macem komunitas online, ing kasus "Hirołs", kita uga menehi akeh turnamen sing lagi ditindakake, kalebu Kejuaraan Polandia sing diwiwiti taun 2018 (sic!) . H3 uga isih dadi inspirasi gedhe - trek musik sing apik banget saka game kasebut dijupuk dening Heroes Orchestra lan, jarene Hawkey, iki kue musik sing ana krim.

Yen sampeyan ngerti adegan pungkasan saka "Saving Private Ryan" ing Matt Damon tuwa ing Harrison Young, 68 taun (Oh, ironis!), Mula sampeyan wis ngerti apa sing dirasakake nalika ngerti yen Minecraft taun iki bakal ngrayakake 10 taun rilis resmi. Mlaku kanthi cepet, sanajan aku duwe kesan yen ana minat ing game iki.

Sanalika sawise premiere ing PC ing Nopember 2011, kegilaan Minecraft pisanan kedadeyan, lan aku uga nyumbang kegiatan kanggo nggawe kegiatan kanthi suwe lan ngilangi creepers. Nalika semana, aku duwe kesan yen meh kabeh pemain, ora preduli umur, mainake, mula banjur akeh minat lan mung pamirsa sing luwih enom tetep setya ing game kasebut, lan suwe-suwe Minecraft mlumpatake saka endi wae.

Mesthi, akeh sing wis ditindakake ing kasus iki amarga kabeh barang dagangan raksasa ing sacedhake MC wis diatur, tilase bisa dideleng ing pirang-pirang panggonan - saka kios ing Krupówki (kanthi kaos oblong lan palsu ) kanggo pencet salon (ing bentuk album asli lan atusan pandhuan babagan carane lan apa sing digali). Dadi sampeyan bisa ujar manawa Minecraft ana ing jarak sing adoh, sing wis ngalahake Gothic karo Pahlawan - lan isih sukses, mula wong-wong sajrone dasawarsa bisa bali maneh, utawa muter kanthi ribuan pirang-pirang jam (lan banjur kelangan ngirit lan nangis banget).

Kita ora dikongkon njupuk

Nalika nerangake game "boomerang" (yaiku, mesthi bali maneh), ana conto liyane sing dakelingake, sanajan rada beda karo sing sadurunge lan - kayane aku - ora dingerteni karo akeh. Kanca sing padha gelem menehi hadiah nalika kanak-kanak karo Gothic, uga nuduhake game liyane, wektu iki ora mbutuhake semangat, amarga kasedhiya gratis - Wolfenstein: Wilayah Musuh. ET minangka penembak jaringan klasik, sanajan watake ora umum - dadi fungsi independen saka multiplayer Return to Castle Wolfenstein sing misuwur.

Aku kudu ngakeni kanthi jujur ​​- aku nggunakake pirang-pirang atus jam kanggo main game iki suwene pirang-pirang taun, wiwit sekolah dhasar nganti SMA, lan aku seneng banget. Iki dudu game tanpa cacat - oh ora. Bab sing paling frustasi yaiku kanthi acak nempel ing tekstur. Yen sampeyan ora sengaja nglairake maneh ing pojok ruangan - mula ora ana sing kudu sampeyan lakoni kajaba ngirim granat menyang dunia digital lan nyoba supaya sampeyan bisa mulih.

Aku bisa uga tetep luwih suwe karo ET, nanging ing taun 2011 saiki wayahe ngganti komputer - sing dikarepake, amarga sing sadurunge digawe nalika sawetara wulan pancen wis kuna (utawa paling ora kaya ngono kelingan), mula aku melu nggawe judhul sing diterbitake ing taun-taun pungkasan. Nanging, nalika nyoba bali menyang penembake favoritku, ternyata mung mati - dheweke mati, dheweke pecah, nendhang tanggalan, mambu kembang ing sangisore. Wong mung nyapu server sawise pirang-pirang taun, sing kosong, yen isih ana - ing sawijining wektu sampeyan bisa uga ngetung ing driji tangan loro.

Kangge, ing pungkasan taun 2018, warta nyebarake manawa makarya ing proyek penggemar ET Legacy wis diwiwiti, amarga game kasebut diadaptasi karo sistem sing luwih anyar (aku main kanthi serius, paling-paling ing XP sing apik), katon uga rada seger lan sawetara bug wis diatasi.

Lan apa? Dokter, nalika njupuk tangane. Komunitas wis urip maneh, lan kabeh wong Finlandia lan Estonia sing aneh sing aku main karo Wolfenstein asli: ET kelingan yen berlian iki ana ing game online gratis. Kaya sing sampeyan ngerteni, mayit kasebut ora mung bisa bubuk, nanging sejatine bisa diuripake maneh (kayadene necromancer saka Pahlawan, nanging ora nganggo gaya balung).

Game over-the-counter

Dadi, kepiye sawetara game bisa mlaku-mlaku ing pirang-pirang pemain 5-10-15-20 taun sawise perdana, lan sawetara lali sawise 2 wulan lan dheweke ora duwe kesempatan "bangkit saka kuburan"? Aku bakal dadi wong bodho nyoba, kanthi macem-macem pasar game, kanggo nggambar sawetara aturan universal ing kene. Nanging, ana sawetara kasunyatan manawa kudu dilebokake ing tangan para penggemar. Amarga sanajan game paling apik, kanthi mekanika sing paling apik tenan, grafis lan trek musik pungkasane bosen, sawetara gothic utawa pahlawan nunggang jaran putih, sing miwiti ngatur turnamen, nggawe crita anyar kanggo crita, ngasilake mesin kanthi kacepetan Pabrik tank Leningrad ngasilake luwih akeh kendaraan ing taun 1944.

Ing ukara siji - sampeyan kudu menehi kebebasan sabisa-bisa, lan dheweke ora bakal nglilani game sing disenengi mati maneh. Lan muga-muga solusi bisa uga judhul.

Yen sampeyan duwe game sing wis bola-bali bola-bali bola-bali, aku arep maca ing komentar. Kangge, aku bakal nginstal Gothic - aku durung nate nembus mage geni mung celonone, tanpa sihir.

Klompok Polandia Smart Home dening SmartMe

Klompok Polandia Xiaomi dening SmartMe

Promosi SmartMe

Kiriman sing gegandhengan